Audio

TALA – Alchemy EP

TALA Alchemy EP artwork

Credits: Studio Moross

In mijn introductieartikel over TĀLĀ een tijdje geleden beschreef ik haar als één van de boeiendste artiesten die in 2014 al leerde kennen. Sinds kort heeft ze haar tweede EP Alchemy uit bij Aesop. Vier nummers staan erop, stuk voor stuk gedrenkt in haar eigen herkenbare eclectische stijl. Dringend tijd om ze aan je voor te stellen.

Laten we het over één ding alvast eens zijn: TĀLĀ schrijft geen muziek om bij in slaap te dommelen. De eerste song van de EP, ook Alchemy genoemd, start nog vrij rustig. Toch voel je al gauw de opbouw en in het refrein vliegt ze er met de, bijna religieus gezongen, ‘aaah’s’ helemaal in. Het lied heeft een duidelijke dynamische ritmiek. Het eindigt iets te plots naar mijn goesting maar het is wel haar beste song tot nog toe.

Voort marcheren doen we met Black Scorpio. Een chaotisch nummer met een stevige beat en enkele goedgeplaatste accenten geproduceerd door blaasinstrumenten. Een echte powersong met veel cool die mij spontaan doet headbangen.

TALA

Aan het begin van Everybody’s Free ben ik volledig van de kaart. Kerkgezangen zijn ongeveer het laatste wat ik op deze EP had verwacht. Dit lied is een ballad op z’n TĀLĀ’s, en dat klinkt behoorlijk melancholisch. Ik herken er ook veel andere melodieën in, misschien omdat ik dit al te vaak heb gehoord. Ze probeert de scherven nog een beetje te redden op het einde maar ik kan niet anders dan concluderen dat ze de bal hier toch aardig heeft misgeslagen.

Gelukkig krijgen we nog wat Unfinished Business te horen. Minder eclectische en exotische geluiden, veel meer house en voorzichtige drum and bass. Ik hoorde anderen er minder enthousiast over zijn maar ik vind het wel een fijn nummer. Het is een stijl die haar prima af gaat, misschien moet Disclosure haar maar eens vragen voor een samenwerking?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: Georgia – Georgia | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: Festival wishlist 2015 | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?