Audio

you+me – roseave.

You+Me RoseAve Cover

P!nk en City And Colour hebben samen een album gemaakt en waarschijnlijk is dit de meest voorkomende reactie: ‘Waaaat? Is dat P!nk?’ – Nee, dat is Alecia Moore. Wat is het verschil? Waarom mogen mensen Alecia Moore en Pink niet over één kam scheren van mij? Waarschijnlijk omdat ik een fan ben.. Schuldig, sorry. Maar ook vooral omdat P!nk aan koorden ondersteboven door de zaal bengelt tijdens optredens. P!nk is hét idool voor misfits en emotionele chicks. Alecia Moore is een meer volwassen en minder karikaturale versie van P!nk.

You+Me

You+Me is een samenwerking tussen Alecia Beth Moore en Dallas Green. Wie nu juist you is en wie me, laat ik in het midden. Op een week tijd schreef het duo samen een album. Rose Ave. is het resultaat van die week. Een album vol pakkende songteksten en aangename melodieën.

Alecia Moore kennen we dus beter als P!nk. Dallas Green als City and Colour. In een interview met Time vertelde het duo dat ze er al jaren over spraken, maar dat het nu eindelijk zo ver was. Afgelopen maart hadden ze allebei eindelijk een gaatje in hun schema, waardoor ze een week samen in de studio kropen. Het resultaat is een folkachtige plaat met tien nummers.

You+Me

Rose Ave.

Binnenkomen doen ze met Capsized. Een nummer waarin Alecia haar keel open trekt en mijn oren weet te charmeren.Waar ik vooral van houd is dat Alecia op sommige momenten lager zingt dan Dallas. Dat geeft een verfrissende combinatie van hun stemmen. Dit nummer heeft al heeel vaak door mijn boxen geknald in de auto. Ik zie het als een uitdaging om het nummer uit volle borst mee te zingen.

Mijn absolute favoriet op het album is Break The Cycle. De tekst gaf mij zo veel steun. ‘Tell me the words you long to hear and I’ll sing them loud and clear. Let me heal the wounds you’ve held on to for all these years.’ Die woorden steken een vuurtje aan in mijn hart. Het zijn de woorden waar we allemaal wel eens nood aan hebben, woorden van steun en toewijding.

Toen mijn grootmoeder twee weken geleden overleed, zat dit album in mijn cd-speler in de auto. Het was de perfecte achtergrondmuziek tijdens mijn rouwproces. Het voelde alsof ik werd geknuffeld door het duo. Door de waas van verdriet voelde ik de muziek een vuurtje aanmaken in mijn ziel.

Het album is misschien totaal niet wat je verwacht van P!nk. Maar dit is dan ook geen album van P!nk. Het is er één van You+Me. Een project dat naar mijn mening volledig geslaagd is. Ik weet dat de meningen hierover stevig verschillen, maar voor mij is dit één van de betere albums van het jaar. Vergeet alles wat je weet of denkt te weten over P!nk. Luister ernaar zonder oogkleppen, met een open mindset en denk vooral niet: eikes bah zeg, P!nk is veranderd. Maak kennis met een samensmelting van Dallas Green en P!nk.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

2 reacties

  1. Wat? Dallas Green en P!nk? Wat een onverwachte combinatie. Maar als je er eens over nadenkt, allebei wondermooie stemmen. Ik ga het eens snel beluisteren zeg, bedankt voor de tip. 🙂

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?