Galerij

10x machtig mooi artwork uit 2014

THV Artwork 2014

Als ontwerpster in spe kan ik heel erg gelukkig worden wanneer ik zie dat muziek en bijhorende vormgeving één mooi geheel vormen. Albumhoezen zijn vaak pareltjes en daarom wou ik jullie mijn favorieten van 2014 niet onthouden. Ik ben geen fan van alle muziek maar daar ga ik het bij deze lijst niet over hebben. De tien gekozen artworks staan overigens in willekeurige volgorde, geen top 10 deze keer. Genoeg getreuzeld, kijken maar!

BANKS – Goddess

Het leukste aan de hoes van BANKS’s debuutalbum is de hele visuele stijl die errond hangt. De Londense Studio Moross heeft een knap logo ontworpen én die stijl puik naar alle vormgeving doorgetrokken. Bij de lancering van de plaat hoorde zelfs een heuse installatie over de lyrics in de NYC Soho gallery.

Banks installatie

Bondax & Friends – Mix Album

Bondax & Friends Mix Album

Credit: Sam Coldy

Collages zijn altijd leuk, zeker wanneer ze op de duur een huisstijl worden. Al sinds het begin van Bondax’ carrière werken de mannen samen met vormgever Sam Coldy. Hij ontwierp ondertussen voor elke release een geslaagde cover. Bovenstaande is de meest recente voor het mix album dat het duo heeft samengesteld.

Caribou – Our Love

Erg veel lagen blaadjes op elkaar, dat is eenvoudig gezien waar deze cover om draait. Toch is ‘ie veel meer dan dat, er werd gespeeld met kleuren en verschillende opaciteiten om tot een boeiend geheel te komen. Eén van de leukste hoezen uit deze lijst om naar te blijven kijken.

FKA twigs – LP1

FKA twigs LP1

Credits: Jesse Kanda (foto) / Phil Lee (design)

Soms heb je niet meer nodig dan een sterk beeld, moet FKA twigs gedacht hebben. Jesse Kanda (zelf ook muzikant) maakte, en bewerkte, samen met Phil Lee bovenstaande foto tot iets wat bezweert, begeestert en bijblijft. Op vlak van portret sowieso de knapste hoes van 2014.

Foster The People – Supermodel

Foster The People Supermodel

Credit: Young & Sick

Om de coolheid van dit ontwerp te vatten: bekijk het onderstaande filmpje en be amazed.

Glass Animals – ZABA

Ook achter deze hoes steekt een verhaal. Dave, de zanger van de band, is fan van het werk van de Cubaanse schilder Alberto Del Pozo, die ooit dit (link) schilderij maakte. De Glass Animals wouden voor hun artwork iets gelijkaardigs, maar met dingen die zij leuk vonden erop zoals flamingo’s met gouden kettingen en ananassen. Ze gingen op zoek en vonden illustrator Micah Lidberg die bereid was om zijn eigen versie van het bestaande schilderij te maken. De rest is geschiedenis.

La Roux – Trouble In Paradise

La Roux Trouble In Paradise

Credits: Louis Banks, Roger Dekker (foto) / Alexander Brown (design)

Deze hoes is lijkt wel een fysiek knip-en-plak werkje. Ook de andere visuals in het album zijn op gelijkaardige manier verwezenlijkt. De combinatie tussen fotografie en illustratie is fascinerend uitgevoerd. Mede door de hoge graad van detaillering kan ik er lang naar kijken.

Rustie – Green Language

Rustie Green Language

Ik heb hard gezocht maar jammer genoeg niets terug gevonden over de maker van dit beeld. Jammer, want ik had er zo graag meer over geweten. Een ongelofelijk knappe foto vind ik dit, al vermoed ik ergens ook dat het een collage is. In elk geval wederom een goed voorbeeld dat je soms ‘weinig’ nodig hebt om iets prachtigs te maken.

SBTRKT – Transitions

Dit artwork is eigenlijk een bewegend iets, meer bepaald een 2D moiré animatie gemaakt door a hidden place. Het is niet de eerste keer dat hij de handen in elkaar slaat met SBTRKT, ook de befaamde maskers en eerdere hoezen werden door de anonieme man ontworpen. De Transitions EP bestaat uit drie delen, elk met een eigen animatie, alle drie even mooi.

TĀLĀ – Alchemy

Afsluiten doe ik graag met een explosie aan kleur. Bovendien wederom een ontwerp van Studio Moross. Over deze hoes zijn de meningen die ik reeds hoorde behoorlijk verdeeld, maar ik vind ‘m goed gelukt, net zoals de hele grafische stijl die rondom TĀLĀ hangt.

Zo, dat waren ze alle tien, welke is jouw favoriet?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

Iets toe te voegen?