Audio

50 beste remixen van 2014

THV Remixen Beste 50 2014

Mijn laatste artikel van 2014 mag baden in feeststemming, vind ik. Doorheen het afgelopen jaar heb ik gewerkt aan een verzameling van de tofste remixen die ik tegenkwam. Quasi allemaal zijn ze geschikt om de heupen eens goed op los te schudden, ideaal dus met oudjaar voor de deur. De nummers staan in willekeurige volgorde, alleen de vijf die hier compleet zijn grijsgedraaid, licht ik eventjes uit. Laat het knallen morgenavond, we zien elkaar terug in 2015!

London Grammar – Hey Now (Bonobo Remix)

Bonobo

London Grammar en Bonobo vind ik beide ZO goed, dat ’s mans remix niet anders dan een feestje voor mijn oren kon worden. Wat mij betreft tot nog toe de enige variant van dit lied die kan tippen aan het origineel. De bijhorende marbled vinyl staat al geruime tijd op mijn bureau te blinken.

Chet Faker – Gold (Flume Re-work)

Flume

Ik wou dat ik half zo getalenteerd was als mijn negentien dagen jongere leeftijdsgenoot Flume. Zowel zijn eigen songs als z’n remixen zijn stuk voor stuk pareltjes. De originele versie van Gold zag je dit weekend nog bovenaan in een ander eindejaarslijstje prijken, en deze versie is minstens even goed.

Lorde – Tennis Court (Flume Remix)

Lorde

Wat zei ik je net nog? Flume heeft een gave! Met ondertussen meer dan 17 miljoen (!) plays op Soundcloud moet dit wel z’n meest gehypte remix van het jaar zijn. Niet meer dan terecht, lijkt me. De bewerking geeft Lorde’s origineel een heel andere maar érg geslaagde vibe mee.

Bondax – All I See (Darius Remix)

Bondax

Héél erg veel zomer, dat is de inhoud van deze remix. Al vanaf de eerste noten krijg ik visioenen van hagelwitte stranden met groene palmbomen. Vermoedelijk was dit ook wel het idee erachter en Darius heeft het schitterend vertaald in muziek. Een oorwurm, en dé ideale song om 2015 mee in te zetten!

Jack Garratt – Remnants (Carassius Gold Remix)

Jack Garratt

Afsluiten doe ik deze vijf rustig maar funky. Jack Garratt was in 2014 wat mij betreft één van de sterkste nieuwkomers. Remnants, een lied van zijn eerste gelijknamige EP, klinkt oorspronkelijk erg kalm. Een dansplaat heeft Carassius Gold er niet van gemaakt, maar wel iets met een heerlijke laid-back flow. Goed voor bij die hangover op nieuwjaar 😉

En bij deze de volledige, bijna 4 uur durende lijst: 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

Iets toe te voegen?