Audio

De 5 nieuwe favorieten van november

5 favorieten van november

Photo credits: NASA

Ook november is weer voorbij gevlogen, toch? Bij mij in elk geval wel! Tussen alle deadlines door heb ik opnieuw getracht om een selectie te maken uit alle mooie nieuwe muziek die ik deze maand te horen kreeg. Off we go again.

Speelburg – Kline

Speelburg ZW

De Amerikaanse Belg Speelburg heeft nog maar twee (plus eentje met Bondax) songs op z’n palmares, maar ze zijn wel steengoed. Deze man bezit het talent om in alles wat hij doet een heerlijk zomerse laid-back vibe te steken waar ik erg goedgezind van word. Ik ben zo benieuwd naar zijn volgende move.

George Maple – Vacant Space

George Maple

Vergis u vooral niet, George Maple is een dame. Eentje die zich in de richting van de deep house begeeft, en dat is eigenlijk al genoeg om mijn aandacht te trekken. Vacant Space wordt gedragen door een diepe baslijn en afgewerkt met haar zweverige vocals. Veel dynamiek in dit lied, en een goddelijke outro.

Jack Garratt – The Love You’re Given

Jack Garratt

Deze man is zonder twijfel één van de meest veelbelovende muzikanten die ik ken. Zijn Remnants EP stond bomvol moois, maar met dit nieuwe nummer heeft Jack Garratt de lat nog vele malen hoger gelegd. De hoge engelachtige operagezangen doen wat vreemd aan maar eens je het lied enkele keren hebt gehoord, zal je net zoals ik de genialiteit er vast wel van inzien.

Josef Salvat – Every Night (The Temper Trap Remix)

Josef Salvat

Photo credit: Kirsten Blow

Groot was mijn vreugde toen ik deze maand hoorde dat de Brit Josef Salvat volgend jaar eindelijk naar België komt. Every Night verscheen in september al als B-kantje van Hustler en onlangs heeft The Temper Trap er een remix van gemaakt. Deze geeft een oorspronkelijk kalm nummer een dansbare retro melodie mee die ik wel kan smaken.

Blooms – Guilty

Blooms

Photo credit: Johnny McMillan

Het was alweer eventjes geleden dat we nog iets van Blooms hadden gehoord. Haar nieuwe single is iets bijzonders geworden. Het lied klinkt van de eerste tot de laatste seconde gedempt, wat een speciale sfeer schept. Het kan je perfect passeren zonder dat je het opmerkt, maar wanneer je beter luistert, hoor je dat dit een gevoelige wegdroomplaat is. Een zalig einde van deze lijst.

Dat waren ze alle vijf, ik vind het wederom stuk voor stuk prachtige nummers. Laat gerust na wat jouw favoriet is, en nog liever de suggesties die je misschien nog hebt …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: de november top 3 | _ktrn

Iets toe te voegen?