Audio

Glimps Festival in Gent: onze 5 aanraders

Glimps Gent 2014

Met spijt in het hart moet ik bekennen dat ik ook dit jaar het Glimps Festival in Gent niet zal halen. Edoch wou ik mij als muziekblogger wel kwijten van mijn taak. Namelijk: u, mijn liefste lezer die uiteraard wel gaat, van wat tips voorzien. Ik heb alle 72 acts een kans gegeven en een zorgvuldige selectie gemaakt. Deze uiteraard aangevuld met de uren en plaatsen waarop je de artiesten kan aanschouwen. Vooruit met de geit!

A/T/O/S

Over dit Belgisch duo is niet zoveel bekend. Wat ik wél weet is dat ze trage trip-hop maken die bijwijlen doet denken aan Massive Attack en FKA twigs. Als je die twee namen als referentie hebt, kan er bijna niet anders dan magie uit voortkomen. A Taste Of Struggle, het eerste wat ik van hen hoorde, is een zalig meeslepend lied maar de rest van hun debuutalbum is evenmin verkeerd. Op mijn to-see-list voor 2015.

Donderdag 11/12 – 21.30u – Handelsbeurs – Meer info

David Douglas

Een beetje buiten onze contreien komen we deze Nederlander tegen. Wat hij maakt is zomerse electro-pop. Scheer z’n songs echter niet zomaar over een oppervlakkige kam, want ze steken wel degelijk goed in mekaar. Z’n debuutplaat Moon Observations verscheen dit jaar en werd, terecht, wereldwijd goed onthaald. Van deze man hebben we het laatste nog niet gehoord.

Zaterdag 13/12 – 21.10u – Trefpunt – Meer info

Gabriel Garzón-Montano

Aaah, zo van die heerlijk vrolijke funk à la Jamiroquai, dat kan ik altijd smaken! Gabriel uit Frankrijk is een solo-artiest pur sang. Alles in de studio doet hij zelf, tot de laatste clap (net zoals SOHN dus). De laatste maanden was hij op tour met Lenny Kravitz, ook niet de minste. Kortom: wil je de zomer op deze editie van Glimps terdege voelen? Maak dan dat je dit optreden niet mist!

Vrijdag 12/12 – 22.20u – Charlatan – Meer info

Natas Loves You

Gezien we nu toch onze buurlanden aan het afgaan zijn, kan deze band uit Luxemburg zeker niet ontbreken. In 2010 begonnen deze vier schoolvrienden aan hun muzikale wandeling met een eigen orkestje. Ze maken pop met invloeden en leuke accentjes die van overal komen. Mij doen ze vaak denken aan Friendly Fires, ook zo’n groep die steevast leuke dingen doet. Ze staan twee keer op de planken van Glimps én volgend jaar in de AB. Hen missen lijkt me moeilijk.

Vrijdag 12/12 – 20.20u – Handelsbeurs & 23.40u – Minnemeers – Meer info

Ragini Trio

Dit festival heeft teveel fijne jazzmuzikanten geprogrammeerd om ze in mijn lijstje te negeren. Die van dit Italiaans/Belgische trio is echter niet ‘gewoon’. In hun nummers gaan jazz en Indische muziek op geniale wijze hand in hand. Begin dit jaar tourden ze nog door de Belgische zalen (ik wou hen toen al zien maar het is ook niet gelukt). Ik denk dat je daaruit wel kan opmaken dat ik dit trio een echte aanrader vind. Een (iets) rustiger momentje tussen al het gitaar en synthesizer geweld, daar heb je vast wel zin in …

Vrijdag 12/12 – 21.00u – Conservatorium – Meer info

Zo, dit waren ze alle vijf. Is er iets bij waar jij nu ook zeker heen wil? Of heb je een andere artiest/band waar je sowieso naar gaat kijken? Laat het gerust na!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?