Audio

Kwabs

Kwabs 1

Hmmmm, Kwabs! Man, die man heeft soul. Het is lang geleden dat ik nog zo obsessief geluisterd heb naar een artiest. Oké, eigenlijk niet.. FKA twigs, Banks, Laura Welsh … Ik rijg de obsessies aan elkaar. Nu ik dat heb toegegeven, moeten we ook inzien dat ik het gewoon zo uitdrukte om mijn woorden kracht bij te zetten. MAARR Kwabs is mijn huidige obsessie en terecht ook. De Londense zanger kan er wat van! Zo veel zelfs dat hij genomineerd is voor the BBC Sound of 2015.

Kwabs omschrijft zichzelf zo op twitter:

I sing. I am brown. I have a slightly wonky face. I like soup. I have verbal diarrhea-ed through this bio.

Kwabena Sarkodee Adjepong is zijn volledige naam, maar zijn fans mogen hem gewoonweg Kwabs noemen. Hij is 23 jaar jong en werd door The Guardian al uitgeroepen tot de nieuwe Seal. De Britse krant bedacht ook speciaal voor zijn muziek een nieuwe genretitel: Synth&B.

Foster Care

De Ghanese Kwabs kwam in Londen in de pleegzorg terecht. Zijn zangtalent werd voor het eerst opgemerkt door zijn muziekleerkracht. Dankzij die leerkracht mocht hij auditie doen en werd Kwabs voor drie jaar lang de leadzanger van the National Youth Jazz Orchestra. Na zijn middelbare studies ging hij Jazz studeren aan de Royal Academy of Music.

Na die studie had hij een kortstondige acteercarrière in de televisieserie Goldie’s Band waarin een Drum ‘n’Bass ster uit de jaren ’90, Goldie, een band van moeilijke kinderen samenstelt.

Kwabs aasde eigenlijk nooit op een muziekcarrière tot in 2011. Toen plaatste hij een cover van het nummer Like a Star van Corinne Bailey Rae op YouTube. Hij kreeg meteen een contract aangeboden door een management, waardoor hij toch besloot om verder te gaan in de muziek.

Muziek

Net als elk groot opkomend talent van tegenwoordig – of zo lijkt het toch- heeft ook hij samengewerkt met SOHN. Kwabs wordt zowel door MTV als door BBC als ‘een talent om in de gaten te houden’ beschouwd.  Ook voor mijn oren was het meteen raak. In België begint hij ook steeds meer aanhang te krijgen. Gisteren was hij nog op bezoek bij StuBru én QMusic om zijn Walk EP voor te stellen.

Kwabs 2

Into You is mijn favoriete nummer. Het heeft iets exotisch en aanstekelijk en het is zooo goed. Zijn Pray For Love EP moet je zeker beluisteren, want het is een pareltje. Into You, Pray for Love, Something Right en Brother zijn stuk voor stuk steengoede nummers.

Van mij mag Kwabs gerust The BBC Sound of 2015 worden. Ik kan geen enkel nummer van hem noemen dat ik niet apprecieer. Zijn stem … zo diep, zo aangenaam en dat in combinatie met zijn goede nummers. Als ik zijn muziek heel erg luid zet en mijn ogen sluit, dan lijkt het alsof hij het alleen voor mij zingt. En dat, dat is het moment waarop ik zo erg blij bent dat hij toch koos voor de muziek. Ik wil meerr, Kwabs, veel meer.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

7 reacties

 1. Pingback: Kwabs – Love + War | Twee Huizen Verder

 2. Pingback: Festival wishlist 2015 | Twee Huizen Verder

 3. Pingback: Goede voornemens 2015 | Twee Huizen Verder

 4. Dit jaar op Pukkelpop meegepikt en ik heb er geen spijt van gekregen. Ik hoorde zelfs echo’s van Jamie Woon en James Blake (die hij voor de gelegenheid ook coverde). Ik kijk al uit naar z’n eerste full album.

  Beantwoorden

  • Heerlijk, ik hoop ‘m dit jaar daar ook te zien (of op een ander festival) 🙂 De plaat zou zijn voor april, ‘k ben ook benieuwd!

   Beantwoorden

Iets toe te voegen?