Audio

Oh Wonder – All We Do & Dazzle

Oh Wonder All We Do artwork

Begin oktober stelde ik Wonder Wonder aan je voor, een duo uit Londen dat een jaar lang elke 1ste dag van de maand een nieuw lied uitbrengt. Sindsdien zijn ze, vanwege een clash met een andere band, van naam veranderd naar Oh Wonder en hebben ze nog twee songs gereleaset. Dringend tijd dus om je een muzikale update te geven.

De worp van november heet Dazzle, en bezit een bling-melodie die prima bij de titel past. Het lied heeft een atypische dynamiek en gebruikt een erg coole oude piano als draagvlak. Wederom is de combinatie van beide stemmen erg geslaagd én pas het geheel perfect in het seizoen. Het is een warm lied, ideaal om te beluisteren op een zonnige herfstdag. Het enige wat ik erop kan aanmerken is dat de laatste noot weer veel te gauw weerklinkt.

Splinternieuw is All We Do, dat heel wat versnellingen terugschakelt en veel minder beats bevat dan de rest van hun repertoire tot nog toe. De oude piano uit Dazzle wordt volledig losgelaten en is de eerste twee minuten het enige instrument in dit eerder treurige lied. Het is een emotionele ballad waar ik zeker triest van zou worden als ik er in de mood voor ben. Heel mooi en oprecht gezongen ook.

Oh Wonder heeft ondertussen al vier straffe nummers neergezet. Ik doe hier even een voorzichtige voorspelling dat dit wel eens één van mijn favoriete albums van 2015 zou kunnen worden. Puik werk.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?