Audio

Rosie Lowe

Rosie Lowe 1

De eerste keer dat ik Rosie Lowe hoorde zingen, was tijdens Glastonbury Festival. Ze stond op the BBC Introducing Stage en ik was meteen verkocht. Ze zong Right Thing en ik zocht haar meteen op om haar beter te leren kennen. En nu heeft ze haar nieuwste nummer How Do You Like It op ons losgelaten!

Rosie Lowe werd geboren in Devon en verhuisde dan naar Londen om er muziek te maken. De Britse zangeres en model begon haar carrière in een 6-koppige jazz/weddingband die The Jive Jacks heette. In 2013 bracht ze haar eerste EP Right Thing uit.

In oktober liet ze When The Water Came Down op ons los. Ik was meteen fan van het nummer. Soms speel ik het meerdere keren na elkaar af omdat ik het zo goed vind. Het heeft een heerlijke flow. Ze speelt met ritmes en het refrein maakt mij iedere keer opnieuw blij. Het midden krijgt even een hoog Destiny’s Child-gehalte wanneer ze samen met haar achtergrondkoortje een vleugje soul in het nummer brengt. Dit nummer van bijna 4 minuten gaat mij niet snel vervelen.

Rosie liet in november nog een nummer op ons los. How Do You Like It is sinds deze week ook te koop via iTunes. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de nieuwste nummers veel beter vind dan die op haar eerste EP. De Right Thing EP was veel zachter, als een streling van de ziel, terwijl de nieuwere nummers meer experimenteren met ritmes.

Rosie Lowe 2

How Do You Like It is elektronische R&B op zijn best. Zwoele muziek, elektronische instrumenten, gesproken tekst afgewisseld met gezongen tekst… Het is ‘mijne meug’ wel.  Zowel When The Water Came Down als How Do You Like It  zijn voorproefjes van haar eerste LP die begin 2015 zal uitkomen. Hij staat sowieso op mijn verlanglijstje!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

3 reacties

  1. Pingback: Rosie Lowe – Control | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: De vijf nieuwe favorieten van augustus | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?