Video

Top 5 concerten van 2014

THV Concerten Top 5 2014

2014 was een mooi concertjaar. In totaal heb ik 51 concerten meegemaakt (voorprogramma’s niet meegerekend), en heb ik een dagje TW Classic met The Rolling Stones en een dagje Rock Werchter meegepikt. Officieel was het duurste concert van 2014 dat van Justin Timberlake in het Sportpaleis – goed voor 100€ voor een ticketje! De goedkoopste concerten waren dan die waar ik tickets voor had gewonnen, yay!

Bij 11 van de concerten stond of zat ik op de eerste rij. Maar liefst 21 concerten heb ik gratis mogen meemaken dankzij uitnodigingen en wedstrijden. 11 concerten waren in de AB, 11 concerten in de Botanique, 5 in de Cirque Royal, 2 in de Lotto Arena, 3 in het magische Rivierenhof, 2 in het Sportpaleis en 2 in Vorst Nationaal. Maar genoeg met cijfers gegooid, hieronder volgt mijn top vijf van de mooiste, leukste en beste concerten van 2014!

5. Luke Sital-Singh – AB Huis23 – 28 mei 2014

Luke Sital-Singh

Een mooie setting voor een jonge singer-songwriter. Het zaaltje was nagenoeg direct uitverkocht, en de artiest had er duidelijk zin in. Luke kwam er zijn eerste CD The Fire Inside voorstellen. Hij legde zijn hele ziel bloot en er stroomde een wirwar aan gevoelens door het publiek. Eentje om niet te vergeten, en om in het oog te houden!

4. Ed Sheeran – Vorst Nationaal Club – 4 november 2014

Ed Sheeran

Credit: Ben Watts

Ik was er niet bij tijdens Ed Sheerans optreden in de Qube van Q-Music, maar no way dat ik zijn passage in Vorst zou missen! Het was weer maanden op voorhand hopeloos uitverkocht. Gillende tienermeisjes overal, meisjes die al om 10u ’s ochtends stonden aan te schuiven, meisjes die vooraan vochten om toch dat felbegeerde plaatsje vooraan te kunnen bemachtigen … Een spektakel om te zien! Mooiste moment? Wanneer meer dan 500 mensen een witte roos in de lucht staken tijdens Thinking Out Loud. En Ed Sheerans repliek: “You do know how to make a girl feel special” toen die 500 rozen richting het podium werden gesmeten.

3. Sam Smith – AB Zaal – 29 november 2014

Sam Smith live

Wederom gillende en duwende meisjes, maar deze keer zat ik er middenin. Ook weer maanden op voorhand hopeloos uitverkocht (het wordt een hype!). Sam Smith is een echte gentleman die het publiek recht in de ogen kijkt. Alle hits passeerden de revue en het publiek zong en klapte gretig mee. Wie hem gemist heeft in de AB en hem wou zien in Vorst Nationaal in maart 2015 is er ook aan voor de moeite, want deze jongeman heeft Vorst kunnen uitverkopen! Een applaus, want hij heeft het dubbel en dik verdiend. (PS: even ook een applaus voor het voorprogramma tijdens de AB-show: Years & Years waren da bom!)

2. Paolo Nutini – Vorst Nationaal – 12 november 2014

Paolo Nutini

Credits: Shamil Tanna

Als je mij begin dit jaar had gezegd dat ik in mijn eindejaarslijstje twee Vorst Nationaalconcerten ging opnemen, had ik je voor zot verklaard, but here we are. Paolo Nutini heeft dat dak er gewoon afgeblazen. Wat een seksgod, wat een stem! Voor het volledig verslag lees je best even hier. Ook zeker het vermelden waard is zijn passage op Rock Werchter.

1. Damien Rice – Cirque Royal – 26 oktober 2014

Damien Rice

And the winner iiiiis … jawel, Damien Rice in het fantastische Cirque Royal! Ik vind er nog altijd de gepaste woorden niet voor. Echt niet. Je moet het meemaken om het te kunnen begrijpen. Hoe Damien Rice je kan raken, hoe zijn pijn zo voelbaar is in zijn muziek, hoe zijn stem een volledige Cirque stil kan krijgen. Tranen met tuiten, die avond, amaai.

Andere concerten die het vermelden waard zijn en die de lijst net niet hebben gehaald:

 1. James Vincent McMorrow – Cirque Royal – 12 oktober 2014
 2. Nina Nesbitt – Botanique Rotonde – 26 maart 2014
 3. Jake Bugg – Marconistudio VRT – 12 maart 2014
 4. Skunk Anansie – Cirque Royal – 14 maart 2014
 5. How To Dress Well – AB Box – 31 oktober 2014

En dan ook nog even dit: ik heb Admiral Freebee en EELS 3 keer gezien dit jaar, en Jake Bugg, George Ezra, James Vincent McMorrow, Passenger en Gabriel Rios ook elk 2 keer. Maar Hannelore Bedert spant het prinsessenkroontje, want ik heb ze maar liefst 4 heerlijke keren mogen zien! Het dansbaarste concert was dat van Bo Saris in de Rotonde van de Botanique op 1 juni 2014, het saaiste was dat van The Neighbourhood op 12 mei in de Witloofbar van de Botanique.

Als uitsmijterke ook nog even de slechtste concerten van 2014 (no offences!), in willekeurige volgorde:

 • Blondie – Rivierenhof – 1 september 2014
 • Four Tops and The Temptations – Kursaal Oostende – 15 maart 2014
 • Louis Delort and The Shepherds – AB Club – 28 november 2014
 • The 1975 – AB Zaal – 5 oktober 2014
 • Hulde aan Tom Waits – CC Ter Vesten, Beveren – 30 januari 2014

Dat het concertjaar van 2015 maar snel mag beginnen, ik ben er klaar voor!

Geplaatst door

Hevige concert -en vinylfan. Literatuurstudente, doet een BaNaBa. Freakt op Nintendostuff. No Tamartini, no party. Draagt een gehoorapparaat, dus SPREEK MAAR EEN BEETJE LUIDER.

Twitter

1 reactie

 1. Pingback: 4 concerten waar wij naar uitkijken! | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?