Artikel

Winactie KEF M500 hoofdtelefoon!

KEF2

In dé pakjestijd van het jaar krijgen we bij Twee Huizen Verder opnieuw de kans om iets weg te geven ism. Coolthings.be. Misschien wel onze mooiste prijs tot nog toe, namelijk een KEF M500 hoofdtelefoon t.w.v. €300! Onderaan dit artikel kom je te weten hoe je dit enorm fijne ding in de wacht kan slepen (voor jezelf, of om cadeau te doen) maar eerst vertel ik er je heel graag meer over.

Een juweeltje

Het eerste wat ik dacht toen ik de M500 in handen kreeg was ‘wow, wat een juweeltje!‘ Deze hoofdtelefoon heeft heel wat uitstraling. Niet onterecht, bleek na wat verder onderzoek. Hij is volledig afgewerkt in aluminium en de oorkussentjes zijn gemaakt uit kalfsleder. Toch wel héél oké, lijkt me. Het dwingt ook wel enige voorzichtigheid af. Allez, het is een gebruiksvoorwerp en het kan tegen een stootje, maar ermee gooien moet je nu ook niet doen.

KEF1

Eenvoudig om mee te nemen is ‘ie wel. Hij is compact opvouwbaar, en past vervolgens mooi in een meegeleverde stevige beschermtas. Verder horen er bij de hoofdtelefoon twee platte (geen knopen meer, hoera!) audiokabels. De ene kan je aansluiten op elk mobiel apparaat, de tweede is specifiek voor Apple producten, en heeft een inline afstandsbediening/microfoon, handig!

Heerlijk draagcomfort

De hoofdtelefoon is een gesloten systeem. Dankzij een akoestische ring in elke oorcup hoeven je buren niet mee te luisteren naar jouw muziek én wordt het geluid van buitenaf geëlimineerd. Ondanks dat systeem kreeg ik bij het testen (gelukkig) niet de indruk dat je gauw last krijgt van ‘zweetoren’. Ook het draagcomfort van deze hoofdtelefoon is een groot pluspunt. Ik heb al allerhande modellen geprobeerd en slechts weinigen kon ik zo lang op mijn oren verdragen als deze.

De muziektest

Uiteraard heb ik de KEF M500 ook aan een Twee-Huizen-Verder-proof test onderworpen. Beginnen deed ik met Falling Short van Låpsley. Tout court al een kippenvellied maar de hoofdtelefoon doet er zeker geen afbreuk aan, integendeel. De details staan mooi op zichzelf en het volle, warme geluid van de piano en beats klinkt zoals het moet: prachtig.

Voor het livegedeelte koos ik eerst voor We Could Forever (The North Borders Tour. – Live) van Bonobo. Ook hier trekt de M500 prima zijn plan en scheidt hij alle drukke geluiden goed van elkaar. Het klinkt allemaal erg wijd, wat ook wel de bedoeling is bij een concertopname. Vervolgens gooide ik er Expedition Impossible (With Orchestra Live) van Hooverphonic achteraan om het contrast te ervaren. Dit lied maakt mij in elk geval duidelijk dat de hoofdtelefoon in z’n sas is bij al dat klassiek popgeweld. Piano, strijkinstrumenten en percussie, hij wordt er helemaal gelukkig van en dat hoor je ook.

KEF M500 3

Tijd om het over een andere boeg te gooien, Partition van Beyoncé it is. Een song met een hoeveelheid bas die ik hiervoor nergens tegen kwam. En of de M500 daar ook mee om kan! De bas zit waar hij moet zitten: laag en diep. Beyoncé’s meer hoge stemgeluid komt er prima boven.

Ook naar o.a. SBTRKT (electro) en Diana Krall (jazz) heb ik nog uitvoerig geluisterd om de conclusie te trekken dat deze hoofdtelefoon zich het best voelt bij muziek met veel dynamiek en detail. Of daar zit toch in ieder geval z’n sterkte.

Laat ik het erop houden dat de KEF M500 echt een héél fijne hoofdtelefoon is die ik mij zelf ook zal aanschaffen van zodra ik de schoolbanken heb verlaten. Het goede nieuws is wel dat jij er misschien heel binnenkort al eentje kan bezitten …

Ja, ik wil zo’n KEF M500 winnen!

Omdat geweldige cadeautjes winnen niet moeilijk hoeft te zijn, vragen we twee kleine dingen:

 1. Like de Facebookpagina van Twee Huizen Verder én die van Coolthings.be
 2. Laat even na in een comment op dit artikel (!) welk product van op Coolthings.be je nog graag onder de kerstboom zou willen zien (een cadeautje voor jezelf, of één om weg te geven!)
 3. Voor een extra kans mag je ook het volgende tweeten: ‘Ik wil graag zo’n zalige KEF M500 hoofdtelefoon winnen bij @2huizenverder dankzij www.coolthings.be, jij ook? http://wp.me/p4hIp1-1zk’

Jouw deelname dien je wel nog in te vullen in de Rafflecopter hieronder, anders is ze niet geldig (en dat zou zonde zijn).
Veel succes! (wedstrijd enkel voor mensen met woonachtig in België of Nederland) Deze winactie eindigt, lekker poëtisch, op woensdag 31 december om middernacht …

a Rafflecopter giveaway

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

52 reacties

 1. Pingback: 4 jaar Twee Huizen Verder! | Twee Huizen Verder

 2. Go Pro Hero 4 zou ik wel goed kunnen gebruiken op mijn tornado-chasetour in mei 2015, zou ik zeker wel nog willen 🙂 grt Elisah

  Beantwoorden

 3. Ook ik droom van een GoPro Hero 4 :D. Ik wil van 2015 een heel avontuurlijk jaar maken en daarbij is deze action cam zeker een must ! fingers crossed 😀

  Beantwoorden

 4. De Kef LS50 studiomonitors staan al een tijdje op een shortlist van luidsprekers die ik nog wel zou willen. Zo’n pakje van Coolthings.be zou ik wel onder de kerstboom willen vinden. 😉

  Beantwoorden

 5. iedereen hier in huis zou heel blij zijn met een compleet Sonos audio- systeem, gedaan met internet radio met vertraging in de huiskamer en met 3 verschillende transistor- radio’ s her en der verspreid in huis. Zoon en dochters zouden heel tevree zijn met een GoPro hero action camera. Snowboard, ski, long and skate board, trampoline, snorkelen, duiken, waterski…beelden verzamelen!
  Ik zelf zou genieten van een Sennheiser RS220 draadloze hoofdtelefoon. Egoïst? Moi?

  Beantwoorden

 6. Ik reis heel graag dus zou het heel gemakkelijk zijn dat ik een Go Pro zou hebben voor mezelf. Vrienden van me hadden het al bij jullie recentelijk besteld en ze waren er heel blij mee. Vandaar dat het mij ook leuk lijkt. Ook zou het leuk zijn als ik ooit de Sonos PLAY:1 streaming audio luidspreker zou kunnen kopen want m’n broer spaart hier al een tijdje voor en als ik het geld zou hebben zou ik hem een groot plezier doen. 🙂

  Beantwoorden

 7. Ik zou graag een Go Pro Hero Action Cam onder de kerst willen vinden zodat ik tijdens het wielrennen opnames kan maken van het prachtige land van Maas en Waal !! Zo kan ik de mooie vergezichten en dorpjes vastleggen met een geweldige camera!

  Beantwoorden

 8. Aangezien fotografie mij nog steeds weke k iëen bezorgt, zou ik enorm blij zijn om zo’n Nikon 1 S1 onder de kerstboom te vinden. Genoeg power voor de betere shots maar tevens klein genoeg om mee te nemen en als treinbestuurder hier en daar de ijzeren weg op de gevoelige plaat te leggen.

  En geen paniek, die muziek in mijn oren… enkel als passagier, tijdens ’t werk liever wat stilte 🙂

  Beantwoorden

Iets toe te voegen?