Audio

Goede voornemens 2015

THV Goede voornemens 2015

Eerst en vooral: GELUKKIG NIEUWJAAR! Elk jaar maken mensen goede voornemens. ‘Ik ga meer sporten en minder zagen’, ‘Ik ga vaker naar mijn moeder gaan’. Maar hoe veel van die voornemens houden we effectief vol  en hoe lang? Daarom stel ik voor om een nieuw soort goed voornemen te integreren: de albums die je zeker gaat beluisteren in 2015.  Hier volgen alvast de mijne op een rijtje (en ik ben van plan ze allemaal vol te houden!)

 1. Florence + The Machine

  Florence + The MachineLaat de champagnekurken maar knallen: Florence + The Machine heeft een comeback aangekondigd. De groep staat komende zomer op het podium van Rock Werchter en kondigt ook een nieuw album aan. Ik stel voor dat we een collectieve high five geven, want hier wacht ik al even op! YES! Zomer, zon én Florence + The Machine.. Jongens, ik ben er klaar voor.

 2. Kwabs

  Kwabs 2
  Nog niet eens zo lang geleden stelde ik hem aan jullie voor. Na zijn twee steengoede EP’s wordt het tijd voor een steengoed album. En dat komt er aan. Persoonlijk kan ik echt niet wachten tot het zo ver is. Het album zal er tegen het einde van de zomer komen.

 3. Mikky Ekko

  Het is al even stil rond Mikky Ekko, maar op 20 januari komt zijn debuutalbum Time uit.  Zijn laatste nieuwe release Smile, en al zeker een nummer op het album, heeft  een erg commercieel kantje dat ik niet gewoon ben van hem. Hij probeert duidelijk door te breken bij het grotere publiek. Benieuwd naar wat dat album nu geeft!

 4. Soley

  Een meisje met een brilletje en een gouden stem. Heerlijk om naar te luisteren. Ik heb haar toevallig ontdekt op Spotify en potverdorie wat een muziek was me dat. Lekker downbeat, ogen dicht en een badje nemen. Ontspannen, meeneuriën,… Het kan allemaal met de muziek van de Nieuw-Zeelandse.

 5. Laura Welsh

  Laura Welsh 2

  Credit: Jamie-James Medina

  Haar eerste LP Soft Control komt uit op 19 januari. Ik heb het al beluisterd en het is eeeecht de moeite! Als je van de nummers houdt die ze eerder al uitbracht, dan mag je er van uit gaan dat dit album iets voor jou is. Er staat een mooie collab met John Legend op. Een review mag je hier midden januari verwachten.

 6. The xx

  Nog meer champagne please! We worden verwend in 2015. In mei kondigden ze al aan dat er een opvolger komt van Coexist. Ze werken weer samen met dezelfde producer, dus qua sound weten we al wat we kunnen verwachten. Tenzij ze ons verrassen natuurlijk. Is het erover om tegelijk met mijn benen te trappelen en stilletjes te gillen uit excitement?!

My God, 2015 wordt een jaar vol goede muziek. En dan mogen we de artiesten die nog aan het groeien zijn niet vergeten. Wie weet wie komt er nog allemaal met geniale muziek op de proppen? Stay tuned!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?