Audio

GRRL PAL

GRRL PAL

Credit: Cody Roberts Ten

GRRL PAL, je spreekt het uit als Girl Pal, is een Australisch duo dat me per toeval op Twitter begon te volgen. Iets wat me altijd nieuwsgierig maakt. Ik ga altijd even in de bio van mijn nieuwe volgers kijken. In dit geval leidde het me tot een Soundcloud-pagina waar ik muziek vond die me erg aanstaat. Tijd om hen aan jullie voor te stellen dus!

Afgelopen weekend bracht GRRL PAL een nieuw nummer uit: Dare. Het gaat over een spelletje Spin The Bottle onder invloed van iets wat alleen legaal is in Amsterdam en Colorado. Dare  is een geweldig energiek en upbeat nummer. Ik hou vooral van de hoge stem, die dromerig klinkt in dit soort muziek.

Waar komt de naam GRRL PAL vandaan, denk je misschien. Het duo Danny en Jay vertelde in een interview met groundsounds al dat Danny hen eigenlijk GALPAL wou noemen, maar dat is ook de naam van een dildofabrikant. Dus elke keer die naam gegoogeld werd, kwamen er allemaal dildo’s op je scherm. Daarom besloten de Australiërs om voor GRRL PAL te gaan.

GRRL Pal Paradise Cover

Een ander erg fijn nummer van het duo is Paradise. Een nummer over mensen die meer van hun gsm houden dan van elkaar. Misschien wel de ziekte van deze tijd. Mensen zijn nog nooit zo asociaal geweest. Paradise is een poppy nummer waarin het duo lekker creatief is geweest. Eén van de redenen waarom GRRL Pal me zo aanspreekt, is omdat ze anders zijn. Ze onderscheiden zich met hun creativiteit van de rest.

NGHT is ook zo’n nummer waarin ze hun creativiteit volop tonen. De stem van Jay is echt geweldig. ‘We just want to have fun playing our music’, vertellen ze in datzelfde interview. Ik denk dat ik GRRL PAL op mijn persoonlijke ‘Ones to watch’ – lijstje zet, want ze zijn met leuke dingen bezig.  Go guys, I’m rooting for you. Ze brengen in 2015 maandelijks een nieuw nummer uit, of dat is toch hun uitdaging. Ik ben zó benieuwd naar wat nog komen zal!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?