Audio

LANY – Bad, Bad, Bad

LANY BadBadBad Cover

De drie mannen die samen LANY (lay-nee) vormen hou ik al sinds hun debuutsingle Hot Lights in het vizier. Toch kwam het er nooit van om een stukje aan hen te wijden. Zes songs later vond ik dat het er met de release van Bad, Bad, Bad echt wel tijd voor werd. Dus bij deze wat dromerige, niet al te gecompliceerde, popmuziek op je boterham.

Ik grijp graag nog even terug naar Hot Lights, een lied dat samen met Walk Away in april vorig jaar werd uitgebracht. Dit is een erg funky exemplaar, met jazzy blazersaccenten erin die mij eigenlijk altijd kunnen bekoren. De stijl doet wat denken aan Jungle, als je hen kan appreciëren vind je dit sowieso ook de maks.

Hun daarop volgende release in juni bevatte eerder rustig en ingetogen werk. De intro (OMG), en volledige nummers ILYSB en BRB zijn zeker niet mis, maar ik ben meer fan van hun uptempo kant.

LANY

Credit: Zedek Chan

Gelukkig hebben zij dit in hun laatste twee songs ook ingezien, want zowel Made in Hollywood als nieuweling Bad, Bad, Bad klinken upbeat. Die laatste is naar eigen zeggen “a playful story of young rebellion” waarbij vele interpretaties mogelijk zijn. Het lied heeft inderdaad geen uitgesproken humeur, je kan er veel van maken. Ik vind het in elk geval een fijne synthpop song, zonder twijfel één van hun beste tot nog toe.

De toekomst ziet er zeker niet slecht uit voor LANY. Het trio is druk bezig met het schrijven van nieuw werk en wil hier in 2015 graag ‘een verzameling’ van uitbrengen (EP? album?). Ook enkele tourdata in Amerika staan alvast op het programma. En dat ze voor mijn part daarna maar eens naar Europa vliegen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?