Audio

Mikky Ekko – Time (+ winactie!)

Mikky Ekko Time Cover

Mikky Ekko’s debuutalbum Time is er! De Amerikaan die geboren werd als John Stephen Sudduth maakte menig mens al nieuwsgierig met zijn nummers Pull Me Down en Who Are You Really?. Twee nummers die er ook voor zorgden dat wij hem in het oog begonnen houden. Ben jij (na het lezen van dit artikel) ook fan? Doe dan zeker mee aan onze winactie en maak kans op dit album op vinyl!

Watch Me Rise  is de opener van het album. Mooie keuze, want hij zingt letterlijk: ‘The journey has only just begun’, wat voor de luisteraar natuurlijk ook zo is. Dan is het tijd voor Smile.  ‘Smile, the worst is yet to come.’ Een nummer om pessimisten te stimuleren om toch van hun dag te genieten, lijk me. Smile is een fijn nummer dat gemakkelijk in je hoofd blijft plakken. Hij adviseert ons om te genieten van elke dag, want slechte dingen zullen altijd wel gebeuren.

Love you crazy is een catchy en speels nummer. De koorgezangen op de achtergrond geven extra cachet aan het nummer. Time begint en ik denk: hallo Ed Sheeran? Het evolueert naar een mooi nummer over liefde. Het titelnummer personifieert tijd. ‘Time does not love you anymore, but I’m still knocking at your door’, want liefde overtreft tijd. Een emotionele song.

Mourning Doves  kan ik echt appreciëren. Het doet me denken aan zijn eerdere werk. Het beroert me op diezelfde manier als Pull Me Down. Deze zet ik in mijn favorieten. Het is creatief qua productie en heeft me echt te pakken.  Daarna volgt Burning Doves, de man voelt iets voor duiven denk ik, wat een mooi nummer is met een krachtig ritme. (Het doet me een beetje denken aan Imagine Dragons). Het straalt een poprock-gehalte uit.

Comatose is een adembenemend liefdesnummer ‘All I want is for you to stay’. Hier pakt Mikky uit met een engelenstem. Pull Me Down is de absolute topper op dit album. Mijn persoonlijke favoriet. Het is eigenlijk een heel sexy nummer. ‘You want to be my girl and you want to say it loud’. Meer van dat, denk ik dan!

Loner zou volgens mij nog wel eens een hit kunnen worden. Mikky zingt hier over een herkenbaar gevoel, de tekst is duidelijk en wordt vaak genoeg herhaald om bij de eerste luisterbeurt al te kunnen meezingen. In het sluitstuk van z’n album, de Spotify versie, zit Pressure Pills. Hiermee toont hij nog eens dat hij nog steeds de Mikky is die we eerder kenden. De Mikky die muziek maakt die ons prikkelt.

Mikky Ekko

Credit: Faith Silva

Op deze plaat toont Mikky Ekko dat hij allerlei verschillende stijlen aan kan. Het ene moment doet hij denken aan Ed Sheeran, het andere aan Imagine Dragons, maar dankzij zijn herkenbare stem doet hij je toch altijd nog het meest aan zichzelf denken. Een fijn debuut met een mooi aantal nummers dat me kon bekoren!

Goed nieuws, wij mogen (dankzij Walkie Talkie) een vinyl van dit album weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen met jouw naam en adres naar win(at)tweehuizenverder(dot)be en dan vingers kruisen t.e.m. 10 februari. Veel succes! (deelname enkel mogelijk met een adres in België)

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?