Audio

Rude – Heartbreaker

 Rude Heartbreaker
Het mysterie rondom Rude is groot. Op de twee tracks die tot nog toe bestaan, horen we een Britse mannenstem, maar of het een solo-artiest of een band is, weten we niet. Eigenlijk doet dat er ook niet ook niet toe, wat ik hoor is erg catchy muziek en daar heb ik altijd wel oren naar.

Ik volg Rude al een tijdje. Met de, ondertussen jammer genoeg verdwenen, song Armanio was het liefde op het eerste gezicht. Midden juli verscheen de demo van Disco, een erg zomers lied dat dankzij Majestic Casual al meer dan 700.000 keer werd beluisterd. Alles wat ik tot nog toe van de band hoorde heeft zo’n een warme inslag.

Zo ook de splinternieuwe worp Heartbreaker </3 die, lekker toepasselijk, z’n officiële release krijgt op 14 februari. Zoals je misschien al kon raden, laat deze bijna liefdesbrief een meer duister geluid horen. Bovenal is het een enorme oorwurm, die er met z’n popcorn-achtige drums en marimba’s tegen een rotvaart vandoor gaat. Zonder twijfel Rude’s beste nummer tot nog toe, dit spookt nog wel even door je hoofd.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?