Audio

4 concerten waar wij naar uitkijken!

Botanique - Credit: Wikimedia

Botanique – Credit: Wikimedia

Doorgaans doen muziekliefhebbers al eens graag een concertje. Zo ook wij, vandaar dat je hier af en toe wel eens een concertverslag ziet passeren. Tamara en ik hebben het, nog niet volledig bekende, voorjaarsprogramma goed in de gaten gehouden en alvast voor enkele optredens onze tickets besteld. We lijsten er elk twee op waar we écht naar uit kijken en je graag iets meer over willen vertellen.

Years & Years (21/04, AB)

Years & Years

Years & Years slaan in als een bom. Als voorprogramma van Sam Smith in november hebben ze heel veel indruk gemaakt, radiostations draaien hen volop en nu komen ze terug naar de AB met hun eigen, terecht verdiende headline-show. Ze stonden eerst geprogrammeerd in de kleinere AB Club (+/- 250 mensen), maar dat verkocht uit in minder dan 7 uur, wat een heuse prestatie is voor een beginnende band! Toen ik het vernam, heb ik direct alle concertlievende vriendjes opgebeld, en ze wilden allemaal graag mee. Katsjing, 10 tickets alstublieft!

Maar goed dat ik alle tickets direct heb besteld, want de show werd de dag nadien verplaatst naar de AB Box (+/- 800 mensen). Tickets werden enkel verkocht aan de mensen die zich eerder op een wachtlijst hadden gezet. Dat verkocht dus ook uit in 24u. W-a-u-w! Ik ben er zeker van dat ze de AB Zaal ook vol zouden krijgen, maar tot nu toe (?) heeft de AB beslist om dat niet te doen. Het blijft toch een leuke beleving, een concert te kunnen meemaken dat in no-time is uitverkocht. Ik kijk vooral uit naar Years & Years’ enthousiasme. Dat droop er in november van af. De jongens hadden er ontzettend veel zin in. Hopelijk is dat in april ook weer het geval! (Tamara)

C.W. Stoneking (12/05, De Roma)

C.W. Stoneking

C.W. Stoneking is een naam die misschien bij velen geen belletje doet rinkelen. De veertiger heeft nochtans al 6 platen uit (waaronder 4 onder zijn eigen label, King Hokum Records) en stond een aantal jaren terug in het Openluchttheater Rivierenhof. Dit jaar staat hij op het jazzfestival in Luik, in de AB én in De Roma! Qua data kwam De Roma voor mij beter uit, sorry AB! Deze Australische blues singer-songwriter mag je zeker niet missen, of als je hem nog niet kende, waar wacht je dan nog op? 😉 Er zijn nog tickets(Tamara)

Josef Salvat (14/03, Botanique)

Josef Salvat

Josef Salvat is een Australische zanger met nog niet zoveel muziek op z’n palmares. Zijn meest recente In Your Prime EP is echter wel een schot in de roos. This Life is een geweldige song en de mooie cover van Rihanna’s Diamonds bleek een goeie zet om populariteit te vergaren. Beluister ook ineens Every Night van z’n vorige release, nu je toch bezig bent, een heerlijk meeslepend dat je zo de zomer in katapulteert. Nog niet zoveel liedjes dus, maar meer dan genoeg om mij ervan te overtuigen dat het bij z’n optreden in de Rotonde (!) van de Botanique alvast daar niet aan zal liggen. En er zijn nog tickets(Britta)

Balthazar (14/05, Cirque Royal)

Balthazar band

Credit: Alex Salinas

Tot nog toe heb ik Balthazar tweemaal live gezien. Bij de release van hun eerste plaat Applause in de Handelsbeurs (Gent), en bij de tweede plaat Rats in Trix (Antwerpen). Beide fantastische concerten dus ik twijfelde geen seconde om kaarten te bestellen toen ik de aankondiging voor dit optreden hoorde. Ondertussen is de eerste single Then What van het nieuwe album Thin Walls op de wereld losgelaten en die is, zoals verwacht, geweldig. De Cirque Royal is volgens mij ook een de perfecte setting voor een band zoals deze, ik kijk hier zo hard naar uit. (Britta)

Naast deze twee ga ik momenteel ook naar Jessie Ware (12/02, AB), Selah Sue (18/04, Lotto Arena) en Years & Years (21/04, AB). Indien ik meer tijd zou hebben, had ik volgende concerten nog graag ingepland: Caribou + Koreless (10/03, AB), Tinashe (7/03, Trix), FKA twigs (02/03, AB) en Jungle (31/03). Uitkijken doe ik nog naar Les Nuits Botanique waar het programma volop wordt aangevuld.

En naar welke optredens kijk jij dit (voor)jaar uit?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

    • Aaah, Glass Animals, dat komt sowieso goed! (vond ze in AB ook echt fijn) Ry X had ik ook nog wel willen zien, maar nog meer dan voor het afgeschafte voorprogramma Rosie Lowe …

      Beantwoorden

Iets toe te voegen?