Audio

De vijf nieuwe favorieten van december & januari

5 favorieten van december/januari

Credits: Liesbeth Bruyneel – Reisblog Wacca

Omdat Twee Huizen Verder eind december al bomvol stond met lijstjes, én ik niet tevreden was met de selectie van vijf nummers voor die maand, heb ik besloten om de favorieten van december en januari samen te nemen. Initieel zag ik daar geen graten in. Toen in het midden van januari echter de goede muziek in stromen toekwam, werd het moeilijk. Ik heb zelfs eventjes getwijfeld om tien liedjes te selecteren. Uiteindelijk heb ik toch het kaf van het koren proberen scheiden en ben ik voor de vijf allerbeste gegaan. Start!

TĀLĀ & How To Dress Well- The One

TALA - How To Dress Well

Vanaf het moment dat ik iets over de samenwerking tussen TĀLĀ en How To Dress Well voor Songs From Scratch vernam, werd ik lyrisch. Het resultaat The One loste de verwachtingen ruimschoots in. Dit lied is een samenwerking tussen twee veelbelovende talenten. Hulde ook voor het genie dat hen in de studio heeft samen gezet. En laat hen nu gerust samen een volledige plaat maken.

Rangleklods – Lost U

Rangleklods

Credit: Robin Skjoldborgkl

Toen ik vorig jaar op het PITCH festival Rangleklods live aan het werk zag, wist ik nog niet goed wat ik ervan moest denken. De set zat strak in mekaar, maar ik was toen vooral overdonderd door hun geluid. Ondertussen is dat concert alweer lang verteerd, en werd ik recent aangenaam verrast door deze nieuwe single, de eerste van hun tweede album. Lost U heeft de afgelopen dagen meermaals in mijn hoofd gespookt, en eens het er weer in zat, geraakte het er niet zo eenvoudig weer uit.

REFS – Pain Goes Away

REFS Logo

De samenwerking tussen producer Zach Lipkins en R&B zanger Richard Saunders heet REFS. Hun eerste single Pain Goes Away is een electro-pop lied met een sobere edoch mooie instrumental. Richard’s soulvolle stem neemt daarboven de leiding. Het nummer is het puike resultaat van een jaar lang samenwerken. Ook Andrew Maury, producer achter Panama Wedding, legde een hand aan dit lied, iets wat je subtiel wel kan opmerken.

Balthazar – Then What

Balthazar band

Credit: Alex Salinas

De liefde voor Balthazar is altijd al groot geweest ten huize Twee Huizen Verder. De eerste twee platen van de band ken ik vanbuiten, en dus was ik erg blij om te vernemen dat er eind maart een derde aankomt, Thin Walls genaamd. Then What is daar de eerste single uit. Geen extreem catchy lied maar wel mooie, slepende song en volgens mij een perfecte smaakmaker voor wat nog komen zal. Ik kijk er alvast naar uit.

Four Tet (Percussions) – KHLHI

Four Tet

Fout Tet is zo’n naam die al lang een belletje deed rinkelen in mijn hoofd, maar waar ik tot voor afgelopen week nog nooit een volledige release van beluisterd had. Toen hij onder alias Percussions de verzameling 2011 until 2014 uitbracht, kwam daar verandering in. Een erg fijne bundel werk moet ik zeggen, en het lied KHLHI is daar een onderdeel van. Een song die in het begin misschien eentonig aandoet, maar gestaag evolueert tot een tof iets. Gratis te downloaden bovendien!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?