Audio

LSBV – Smoke N Mirrors

LSBV - Smoke N Mirrors

LSBV, voluit Little Shoes Big Voice, is een electro-pop duo uit Londen. Het bestaat uit singer-songwriter Lecaudé en zangeres Emily Harvey. Ze ontmoetten elkaar tijdens een jam sessie in Shoreditch en daar sloeg de muzikale vonk quasi direct over. Hun vierde single Smoke N Mirrors is net uit en daarmee werd het echt tijd om hen aan je voor te stellen.

Ik leerde het duo vorige zomer kennen, dankzij de song Blue Veins. Een vrij laid-backpopsong met een mooie diepe bas – ijle vocals combinatie. Niets wat we nooit eerder hoorden, in elk van hun liedjes herken ik namelijk vele andere bands. Enkel kan ik er nooit de vinger op leggen welke dat dan zijn. Toch is het volgens mij net datgene dat hun sound tegelijkertijd herkenbaar en fris doet aanvoelen, en dat werkt.

De nieuwste single Smoke N Mirrors vind ik wat spannender. De melodie is duidelijk uptempo en het refrein is érg catchy. De electro-invloeden op de achtergrond zijn subtiel maar mooi aanwezig en staan aardig in contrast tot de fijne klanken op de voorgrond. Laten we het kort houden: dit is een echte oorwurm met een hoog meezing-gehalte.

Hoewel ik nog niet overtuigd ben door alle werk van LSBV, hebben bovenstaande twee singles dat alvast wel gedaan. Ik ga hen in elk geval goed in de gaten houden want het is zonder twijfel een duo met veel potentieel.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?