Audio

Oh Wonder – Lose It & The Rain

Oh Wonder Lose It Artwork

Je zou kunnen zeggen dat het stilaan een gewoonte wordt, het tweemaandelijkse artikel over Oh Wonder. Voor de leden van het duo, Anthony en Josephine, is het vast net zo. Ze hebben namelijk eergisteren het zesde lied uitgebracht in hun jaarproject, het volledige album, ze zitten dus aan de helft. Het gaat hen in elk geval steeds meer voor de wind met miljoenen Soundcloud plays, een plek in de BBC Radio 1 playlist en hoge ogen op de Hype Machine. En terecht, dat kan je hier nog maar eens horen. Vandaag stel ik hun nieuwe single Lose It en de vorige, The Rain, aan je voor.

The Rain dus, die veelvoudig aanwezig was in de afgelopen maand die één van de natste Belgische januari’s ooit is geworden. Een heel erg toepasselijke naam dus, voor een niet al té druilerig lied. Romantisch en warm, die aard heeft het wel meegekregen. Het is een rustig wegdroomlied, dat ook enige nostalgie bij me oproept. Eigenlijk gewoon een heel mooi nummer, waar je vooral zelf gauw naar moet luisteren.

Oh Wonder The Rain Artwork

Bij het teasen voor de nieuwe single Lose It, liet het duo weten dat het een dansbaar lied is waar saxofoon in te horen valt. Twee dingen die ik graag heb dus mijn aandacht was op voorhand alvast (weer) gewekt. Bij de intro van het nummer hoor je gauw de meer zomerse en melodische beat. De dansbare kant is eerder latent gehouden, al is het hun eerste song waarop ik heb geheupwiegd op m’n stoel. Een housetrack had ik nu ook niet verwacht 😉 De inbreng van de saxofoon is vrij sober op de achtergrond gehouden, maar zonder twijfel geslaagd, net zoals dit hele lied.

De grootste speculatie in mijn hoofd bij Oh Wonder is eigenlijk niet meer de muziek, hoe goed die is daar ben ik ondertussen al lang achter. Wat ik mij wél afvraag is wie de leden eigenlijk zijn. Meerdere speculaties op het internet lieten voor de zangeres alvast LAYLA (haar echte naam is Jose Vanders) vallen, en na het beluisteren van Smokestacks na Lose It ben ik wel geneigd om dat te geloven. Ook haar pianogebruik klinkt erg gelijkaardig aan dat van Oh Wonder … Fair enough echter dat ze het niet delen, uiteindelijk draait het enkel om hun liedjes, en die zijn tot nog toe meer dan geweldig.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: De vijf nieuwe favorieten van februari | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?