Audio

Bony King – Wild Flowers

Bony King - Wild Flowers Artwork

Het moet ergens in 2009 geweest zijn toen ik Bram Vanparys, toen nog ‘The Bony King of Nowhere’ leerde kennen. Ik was meteen betoverd. Nu, 6 jaar en 4 albums later mag ik me alweer laten betoveren door Wild Flowers.

Hoewel Sad Rosanne al meermaals grijs werd gedraaid op niet nader genoemd radiostation, lagen de verwachtingen voor de nieuwe Bony King erg hoog. Maar ik beken: het heeft me meer dan één luisterbeurt gekost om de verschillen tussen de songs te herkennen.

De plaat werd in L.A. opgenomen en de invloed van de Amerikaanse muziek is nooit ver weg. Backing vocals, gitaarsolo’s en viool zorgen voor een countrysfeer. Voeg een snuifje melancholie toe en we leunen dan weer aan tegen blues. Maar hij komt er wel mee weg en naar de sfeer van z’n vorige albums moet je ook nooit lang zoeken.

Bony King

Photo credit: Dries Segers

At the Gates of Town en Sad Rosanne blijven de meezingers van de plaat. Deuntjes en teksten die dagenlang in je hoofd blijven rondspoken en toch niet vervelen.
De combinatie van de stem van de Bony King en de ingehuurde topmuzikanten maken One More Night, River Child en titeltrack Wild Flowers de absolute hoogvliegers van de plaat.

Afsluiten doen we met Got To Let You Know, een intiem nummer waarin de stem van Vanparys, de piano, gitaar en viool hand in hand de plaat afsluiten en mij kippenvel bezorgen.

Wild Flowers behoort nog steeds tot de herkenbare sound van Bram Vanparys. Melancholie en puurheid blijven nog steeds een constante en dat is bij dit album niet anders. Echter, het pseudoniem van Vanparys verkleinde, zijn muziek groeide. Een wondermooie plaat. I got to let you know.

Geschreven door Annelies De Bleser

Geplaatst door

Soms kunnen er op Twee Huizen Verder mensen buiten het vaste team ook hun ei kwijt. Gelegenheidsschrijvers, specialisten of gewoon personen die iets te vertellen hebben. Wil je gastblogger worden? Contacteer ons!

Iets toe te voegen?