Audio

De vijf nieuwe favorieten van februari

5 favorieten van februari

En ook februari zit er weeral op, wat gaan de maanden weer snel dit jaar! Het betekent wel dat ik weer vijf nieuwe favorieten voor je heb klaar staan. De vijf van deze (korte) maand zijn eerder rustig van aard. Hoewel ik doorgaans eerder te vinden ben voor meer uptempo muziek, is het toch dit wat er uit de bus kwam vallen. Omdat er minder vrolijke muziek werd uitgebracht? Omdat ik er nood aan had? Ik kan het je niet met zekerheid vertellen, maar mooi zijn ze in elk geval allemaal.

Meadowlark – Eyes Wide

Meadowlark

We trappen deze playlist af met een powerballad. Meadowlark is een boy-girl duo uit Bristol dat op het punt staat om z’n tweede EP Dual te releasen. Als producer zat Ant West achter de knoppen, zelf ook de helft van het duo Oh Wonder. Z’n invloed is duidelijk hoorbaar in deze Eyes Wide, maar dat doet allesbehalve afbreuk aan het feit dat dit een prachtig lied is.

Lyves – Shelter

Lyves

Een intro met de perfecte pianoakkoorden en een hemelse stem, mijn ziel was direct aan de duivel verkocht. Na een halve minuut gooit de Britse Lyves er diepe beats bij die zich vervolgens ontpoppen tot een sensuele en soulvolle ballad. Een heel erg mooi lied, misschien wel mijn absolute favoriet van deze playlist. Haar debuut EP is ook voor dit voorjaar, ik kijk er enorm hard naar uit.

Blooms – Fall

Blooms B&W

Na de release van haar debuut EP If werd het weer stil rond de Ierse zangeres Blooms. Haar nieuwe song Fall klinkt lichter, sensueler en intrigerender dan z’n voorgangers, en daar hou ik wel van. Ondertussen werkt Blooms naarstig aan haar tweede, voorlopig titelloze, EP. Als met dit lied de toon daarvoor gezet is, wordt ‘ie zonder twijfel geweldig.

LA Priest – Oino

LA PRIEST

De uptempo uitzondering in mijn kalme lijst. LA Priest is het elektronische project van muzikant Sam Dust. Oino is het eerste nummer dat hij uitbrengt sinds 2009 (toen hij nog bij een andere band speelde). Wel een heerlijk exemplaar, met een ongelofelijke retro vibe. Het doet mij echt aan duizenden andere songs tegelijk denken, en toch is het uniek en nieuw. Ik vind het de maks.

Oceaán – Need U / This Woman’s Work – Feat. Låpsley (Live at Maida Vale Studios)

Lapsley

Credit: Harvey Pearson

Met het nieuws dat Låpsley in mei eindelijk naar België komt voor een optreden was mijn dag goed. Een aantal dagen daarvoor dook ze de Maida Vale Studios in om samen met Oceaán dit lied op te nemen. Het klinkt erg laid-back met zachte, zoete vocalen van beide stemmen. Haar stem combineert erg mooi met de zijne én de violen. Ik hoop op spoedig meer werk van dit duo!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: Lyves | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?