Audio

Laura Welsh – Soft Control

Laura Welsh - Soft Control Artwork

De Britse Laura Welsh brengt vandaag haar debuutalbum uit. Ik schreef eerder al hoe ik haar muziek steeds beter leerde kennen en appreciëren. Na de videoclip van Cold Front ben ik ook onder de indruk van haar debuutalbum Soft Control. Een knap staaltje singen en songwriten.

Het eerste nummer op het album is meteen het titelnummer. Soft Control is de perfecte opwarmer voor het hele album. Het begint met mysterieuze tonen die even later vergezeld worden door de stem van Laura Welsh. Het nummer gaat vlot over naar Ghosts, een nummer waarin een geestensfeer voelbaar is. Vooral tijdens het refrein waarin je de typische dracula-orgel tunes kan horen. Het bouwt ook mooi op naar een meer upbeat midden.

Dan is het tijd voor Break The Fall, een nummer dat in 2014 al online kwam. Het is misschien wel het meest poppy lied op het album. Ik voel aan dat dit nummer wel eens een hit zou kunnen worden op zenders als Studio Brussel. Het nummer dat daar op volgt heet Unravel en is meteen één van mijn favoriete songs. Het stond ook al eerder online.

God Keeps is een heerlijk nummer waarop je heerlijk kan joggen. Het heeft ook een erg mooie songtekst waarin ieder zijn eigen verhaal kan horen volgens eigen interpretatie. Je voelt ook dat het gestoeld is op haar eigen ervaring. ‘I can’t sleep, there is no peace from the words that you’ve said’ en ‘God keeps laughing at me’ zijn dingen waar ik mezelf op betrap dat ik ze ook wel eens voel en Laura brengt ze onder woorden en tonen.

Laura Welsh 1

Als je dit album beluistert tijdens het joggen, vormt Cold Front het ideale moment om even rond te wandelen en af te koelen. Het vormt ook de perfecte overgang tussen God Keeps en de samenwerking met John Legend: Hardest Part. Hun stemmen blenden perfect en moesten er nog slows gedraaid worden, dan zou ik deze als verzoeknummer willen aanvragen. De tekst is ietwat cliché, maar niet op een cheesy manier.

Tijd voor een pareltje: Still Life. Soms weet je bij de eerste tonen van een nummer al dat je het goed gaat vinden. Dat had ik bij dit nummer. Eindigen doet ze met Hollow Drum, mijn absolute favoriet. Soms word ik wakker met het nummer in mijn hoofd en moet ik het ook gewoon meteen beluisteren. Onlangs keek ik naar Grey’s Anatomy en plots hoorde ik Hollow Drum onder één van de scènes. Mijn oren waren meteen gespitst. Wat een topkeuze!

In een notendop: betekenisvolle songteksten gecombineerd met goede melodieën. Bovendien ook een aanrader tijdens het joggen, omdat er een duidelijke opbouw in zit.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?