Audio

Oh Wonder – Midnight Moon & Technicolour Beat

Oh Wonder Midnight Moon Artwork

Wow, 1 februari is alweer meer dan twee maanden gepasseerd. Heb jij ook soms het gevoel dat 2015 er tegen een rotvaart vandoor gaat?! In één specifiek geval is het wel goed nieuws want dit betekent dat ik, naar goede gewoonte, weer twee nieuwe tracks van het Britse duo Oh Wonder voor je heb klaar staan.

Hun nieuwste nummer verscheen deze week en heet Midnight Moon. De pulserende onderliggende beat wordt van begin tot einde doorgetrokken en verder door een sobere, edoch detailrijke, instrumentatie begeleid. Het lied is niet uitgesproken up- of downtempo, een grijze zone waar dit duo zich als een vis in het water voelt. Verder krijgen we er een mooie portie dynamiek en een érg catchy refrein bij, wat het plaatje vervolledigd. “Oeh, oeh, over the moon, over the midnight moon.”

Oh Wonder

Credit: Mike Lee Thomas

Technicolour Beat, de tweede song die ik vandaag bespreek, is duidelijk rustiger van aard. Het begint bijna fluisterstil, naar het einde toe zit er wel wat meer pit in. Een echt wegdroomlied is dit, ideaal om voor je uit te staren overdag, of om te beluisteren bij valavond. Bij zo’n kleurrijke titel had ik misschien eerder een vrolijk uptempo lied verwacht, maar de effectieve uitwerking ervan stelt zeker niet teleur.

Ondertussen is Oh Wonder druk bezig met het organiseren van hun eerste live shows, onder meer Londen, Parijs, New York en Los Angeles staan al op het programma. Het concert in Londen op 16 september is hopeloos uitverkocht, al hoop ik dat ze tussen 16 en 20 september nog een extra datum toevoegen, want dan zijn wij daar (en het zou geweldig zijn om hen in hun thuisstad live aan het werk te zien). Fingers crossed en ondertussen: op naar de volgende nummers!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?