Audio

Lyves

Lyves 2

De oplettende lezer zal Francesca Bergami, alias Lyves, al zien passeren hebben bij de favorietenlijst van februariShelter, haar eerste single van dit jaar, werd daar namelijk rechtstreeks in gekatapulteerd. Recent bracht deze in Londen woonachtige dame met Italiaanse en Australische roots ook Body Close uit. Wederom een prachtig lied en de perfecte aanleiding om deze post aan haar te wijden.

Het eerste nummer op Lyves’ Soundcloud (Visions) is al meer dan een jaar oud, wat dus impliceert dat ze niet meer aan haar proefstuk toe is. In het gewone leven houdt ze zich bezig met haar studies psychologie, maar ’s avonds stond ze vorige zomer reeds op podia zoals dat van BBC Introducing op de Reading en Leeds Festivals.

Over Shelter zei ik dus reeds dat ik het een “heel erg mooi lied” vond en vind, en over Body Close kan ik net dezelfde boodschap uitsturen. Deze nieuwe single is een samenwerking met Synkro. Hij is een producer uit Manchester wiens debuutplaat dit jaar nog zal verschijnen. Het lied is een geslaagde combinatie tussen hun twee stijlen. De bas is dieper dan bij Francesca’s solo werk, maar het mystieke geluid blijft behouden.

De debuut EP van Lyves verschijnt nog dit voorjaar, ik ben alvast enorm benieuwd naar wat zij met haar bakken talent nog aan de wereld zal laten horen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?