Artikel

Festival wishlist 2015

20140905_Crammerock_0034

Ik hou enorm van zaalconcerten, maar elke zomer doe ik ook erg graag enkele festivals aan. Dit jaar staan al 100% zeker Wastelands in Gent, Pukkelpop in Kiewit en Crammerock in Stekene op het programma, en dit wordt mogelijk nog aangevuld met Metropolis in Rotterdam en Rock Herk in Herk-de-Stad. Deze verzameling zie ik alvast helemaal zitten, als ik echt tijd en geld teveel had, zou ik er ook nog deze internationale festivals aan toevoegen.

PITCH Festival

Pitch Festival

Vorig jaar tekenden mijn beste en ik een dag present op dit gezellige festival in Amsterdam. Ook dit jaar wouden we graag gaan dankzij de wederom ge-wel-di-ge line-up maar zijn we verhinderd door een trouwfeest (wat ook fijn zal zijn, daar niet van). Er zijn weliswaar nog kaarten dus als je kan gaan, zéker doen. De lijst met redenen waarom is oneindig lang: James Blake, Flume, TĀLĀ, LA Priest, Garden City Movement, Jungle, Jamie xx, Kwabs, Gold Panda, Jack Garratt, etc. etc. // 3 & 4 juli – Amsterdam, Nederland – pitchfestival.nl

NOS Alive

NOS Alive

Het weekend na PITCH vindt in Lissabon NOS Alive plaats. We hebben erg lang getwijfeld om hier naartoe te gaan maar uiteindelijk toch besloten om het dit jaar niet te doen. Voor de line-up moet je thans niet twijfelen: Alt-J, Disclosure, Jessie Ware, Julio Bashmore en Azelia Banks zijn slechts enkele namen van deze mooie affiche. Neem daar het mooie Portugese klimaat mee en besef vervolgens dat je al weg had moeten zijn. // 9, 10 & 11 juli – Lissabon, Portugal – nosalive.com

Melt! Festival

Melt! Festival

Credit: Stephan Flad

Een festival op een unieke locatie, meer bepaald de stad van staal? Daarvoor moet je in Duitsland zijn. Het Melt! Festival vindt al sinds 2000 in Ferropolis plaats, en begeestert mij enorm door het concept en de locatie. Vorig jaar was de line-up meesterlijk, maar ook dit jaar is hij met namen zoals Alt-J, Bonobo, Fickle Friends, Ibeyi, Howling, Kaytranada, London Grammar, Shura en Tove Lo méér dan de moeite waard. // 17, 18 & 19 juli – Ferropolis, Duitsland – meltfestival.de

Festival Number 6

Festival Number 6

Al van het eerste moment dat dit jonge festival op mijn radar verscheen, was ik geïntrigeerd. De locatie is Portmeiron, gelegen aan de kust van Wales, en het fascineert omdat het meer dan louter een muziekfestival wil zijn. Het draait rond eten, muziek, dans, kunst, conversaties over het leven, het universum en nog veel meer. Dit samen met een line-up waar onder meer Grace Jones, Metronomy, Years & Years, Kate Tempest en Rae Morris op staan, maakt het volgens mij tot een onvergetelijk en uniek festival. // 3, 4, 5 & 6 september – Portmeiron, Wales – festivalnumber6.com

Montreux Jazz Festival

Montreux Jazz Festival

Eindigen doe ik met een festival dat een line-up programmeert die je dankzij z’n naam niet direct zou verwachten: het Montreux Jazz Festival in Zwitserland. Je kan er onder meer Ibeyi, The Chemical Brothers, The War On Drugs, Buraka Som Sistema, Jamie xx, SBTRKT, Portishead, Toto, The Kooks, Paolo Nutini en nog een berg andere geniale artiesten aanschouwen. Een jazz festival is niks voor jou? Think again en haast u naar Zwitserland (met een stevige geldbuidel, want de toegang tot het volledige festival kost u €1220, je kan gelukkig wel per concert betalen al duik je ook daar nooit onder de €50) // 3-18 juli – Montreux, Zwitserland – montreuxjazzfestival.com

En jij, naar welke festivals ga jij dit jaar? Of waar zou je ooit graag eens naartoe willen?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

  1. Ik wil graag eens naar het Isle of Wight festival geraken. We missen het altijd, en ’t is voor ons nochtans dichtbij. Het zal er wel nog eens van komen.

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?