Audio

Florence + The Machine – How Big, How Blue, How Beautiful

Florence + The Machine How Big How Blue How Beautiful

Soms beluister je als blogger albums die je anders nooit had beluisterd en soms beluister je albums die anders ook sowieso de dag van de release op repeat door je living hadden weerklonken. How Big, How Blue, How Beautiful is zo’n album van het laatste type. Ik ben een enorm grote fan van Florence + The Machine en haar nieuwste geschenk aan de wereld is een parel.

What Kind of Man en Ship To Wreck zijn ondertussen al meezingers. De rest van het album is minstens even geniaal. How Big, How Blue, How Beautiful ademt dezelfde sfeer uit als Lungs en Ceremonials. Soms zijn de nummers opzwepend, soms geven ze kippenvel en de belangrijkste, bovendien ook onmisbare, constante in haar muziek: haar klok van een stem.

Delilah wordt opgevolgd door Long & Lost en ik voel het weer. She’s back! Ze heeft het nog steeds, de kracht om mensen van een grijze dag te doen houden. De kracht om in één nummer vijf gevoelens te steken en mensen er toch op te laten springen, alsof de grond onder onze voeten de pijn moet voelen die zij voelde terwijl ze het nummer schreef.

Bonus tracks Hiding en Make Up Your Mind zijn, niet verbazend, van hetzelfde niveau. Het Florence + The Machine-gehalte is 100%. Dertien nummers verwennerij voor de oren! How Big, How Blue, How Beautiful is een album om te beluisteren en blijven beluisteren én meezingen uit volle borst. Zonder ook maar één keer de juiste noten te halen, but who cares.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?