Audio

Ben Khan – 1000 EP

Ben Khan - 1000 EP

Ben Khan maakte ons erg nieuwsgierig met alles wat hij al online plaatste. Heerlijk vette bassen en aanstekelijke muziek. Blij waren we toen we lazen dat er een nieuwe EP zat aan te komen. Want nieuwe muziek van Ben Khan, daar ging ons hartje sneller van slaan. En toen kwam de 1000 EP.

Toen ik 1000 voor het eerst hoorde, was ik echt wild enthousiast. Ik speelde het – open goal- zeker duizend keer af. En maar dansen! Alleen jammer dat het zo kort was. Na een kleine 3 minuten is het nummer al gedaan. Dat geldt ook voor Red, Zenith en 2022 Zodiac.

Red begint super veelbelovend. Het komt alleen niet echt op gang, het blijft een beetje aanmodderen en lost mijn hoge verwachtingen niet in. Zenith trekt dat weer recht. Een heerlijke gitaarriff maakt het nummer tot een catchy geheel. 2022 Zodiac is dan weer een verwarrend stukje muziek. Been there, done that. Het nummer draagt geen eigen identiteit en eindigt vrij abrupt.
Zijn vorige EP, 1992, had nummers met meer opbouw en elk nummer had een eigen identiteit binnen de Ben Khan-stijl. Tot in de puntjes verzorgd was het. Het zit er dus echt wel in.

Conclusie: zeker niet slecht, maar van mij mag Ben Khan gerust meer tijd nemen voor zijn muziek. Niet alleen volgen de EP’s elkaar relatief snel op, maar de nummers op deze EP zijn bijzonder kort en eindigen soms eerder abrupt. Het voelde aan alsof hij ons de demoversies van zijn echte nummers cadeau gaf en dat kan niet de bedoeling zijn. Kom op, Ben, wij geloven nog steeds in een fantastisch eerste album. Dus luister ik met plezier nog eens naar Youth.

Ben Khan staat zaterdag 11 juli op Les Ardentes en 9 oktober in de Botanique in Brussel.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?