Audio

Het beste album ooit, volgens Annelies Timmermans

Blur - Parklife Artwork

Hier bij Twee Huizen Verder zijn we nieuwsgierige aagjes, die altijd op zoek zijn naar iets nieuws. Zo kwamen we op het idee om aan mensen die ons inspireren te vragen wat hun favoriete album ooit is. Deels omdat we dat graag van hen willen weten, maar ook omdat we onze horizonten graag verruimen. De spits van deze nieuwe reeks wordt afgebeten door Annelies Timmermans. De collecties van deze Belgische tassenontwerpster maken mij steevast enthousiast, en haar muzieksmaak doet dat evenzeer.

Wat is jouw favoriete album ooit en wie heeft het gemaakt?
Annelies: “Parklife van Blur.”

Waarom deze keuze?
A: “Parklife maakt mij vooral heel blij. Het is voor mij een typisch Blur album, met poppy nummers, maar ook met prachtige instrumentale en rustige nummers zoals To The End. Ze hebben zoveel uiteenlopende stijlen en toch blijft het altijd Blur.”

Hoe heb je de plaat leren kennen?
A: “Als tiener kwam ik ooit een foto tegen van Damon Albarn en ik was op slag verliefd. Vervolgens kocht ik dus hun nieuwe CD Blur en nadien volgden alle andere CD’s, ook de live albums. MTV heeft ooit een documentaire gemaakt over Parklife, met alle videoclips en interviews, minstens 100 keer heb ik deze toen na elkaar bekeken.”

Zag je de band ooit live aan het werk?
A: “Ik heb hen ooit live gezien op Rock Werchter in ’99, jammer genoeg nadien niet meer. Zo’n spijt dat ik hen twee jaar geleden heb gemist op Rock Werchter!”

Van welke artiesten/bands ben je tegenwoordig nog fan?
A: “Momenteel luister ik veel via Spotify omdat je hierdoor vaak nieuwe artiesten kan ontdekken. Courtney Barnett, , The Dø, St. Paul & The Broken Bones, Wild Beasts, Foals, … Veel hangt af van in welke stemming ik ben. Ik heb echt muziek nodig tijdens het werken, zowel tijdens het ontwerpen als bij het iets saaiere administratieve gedeelte 🙂 Onlangs kreeg ik de tip Benjamin Clementine door van een vriend. Ik moest er even inkomen maar hoe langer ik luister hoe meer ik onder de indruk ben!”

Heerlijke muzikale keuzes, wij zijn fan! Wil je meer over Annelies Timmermans en haar ontwerpen weten? Bezoek dan zeker haar website.

Wat is jouw favoriete album ooit?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?