Artikel

Fotoreportage opnames HunterStreet

20150711_hunterstreetopnames_0075-as-Smart-Object-1

Het prijkte al lang op mijn to do list: een fotoreportage maken van een band in de studio. Toen de jonge Belgisch – Nederlandse groep HunterStreet met de opnames van z’n debuutalbum begon, zag ik mijn kans. Blij was ik toen bleek dat zij hiervoor open stonden, en op een warme dag in juli was het zo ver. Bij deze krijg je een sneak peek van hoe het er in een (home) studio aan toe gaat, met een klein beetje uitleg en vooral veel beeld.

20150711_hunterstreetopnames_0032

20150711_hunterstreetopnames_0008

Benjamin Chong

20150711_hunterstreetopnames_0039

HunterStreet is een vierkoppige indie-rock/funk groep die in een vorig leven nog onder de naam Yellow Lane muziek maakte. Benjamin Chong is de lead gitarist, Kasper Mols de bassist en toetsenist (maar hij speelt enkel toetsen voor de opnames), Preben Van Overmeiren drumt en Rutger-Jan Cleiren is de frontman, speelt ook rhythm gitaar en is live toetsenist.

20150711_hunterstreetopnames_0047-as-Smart-Object-1

Preben Van Overmeiren

20150711_hunterstreetopnames_0082-as-Smart-Object-1

20150711_hunterstreetopnames_0089-as-Smart-Object-1

De band is momenteel bezig met de de opnames van z’n debuutalbum, dat ze ook volledig zelf producen. Op dit moment hebben ze nog geen enkele song aan de wereld voorgesteld, maar koesteren wel het plan om dit te doen met Gin tegen het einde van volgende maand. Behoorlijk ambitieus en gedurfd, vind ik, om ineens een volledige plaat op te nemen, maar de groep voelde dat dit was wat ze moesten doen.

20150711_hunterstreetopnames_0122-as-Smart-Object-1

Rutger-Jan Cleiren

20150711_hunterstreetopnames_0131-as-Smart-Object-1

Na mijn eerste bezoek keerde ik enkele dagen later op een avond nog eens terug, om de opnames van de saxofoon mee te maken. Deze is enkel te horen op Gin maar krijgt er wel een mooie rol in toebedeeld. Het initiële plan was om de saxsolo tegenover een gitaarsolo te plaatsen maar uiteindelijk werd er gekozen voor een volledig stuk saxofoon omdat dit gewoon beter bleek te passen bij het nummer.

20150715_hunterstreetopnames_0056-as-Smart-Object-1

20150715_hunterstreetopnames_0032-as-Smart-Object-1

Het gaat er zonder twijfel gemoedelijk aan toe in de studio bij HunterStreet. Deze mannen hebben geen haast, maar je voelt wel dat ze de plaat af willen hebben. Zeer aannemelijk, als je al maandenlang aan het opnemen bent. De avond met de saxofonist was merkbaar anders dan gewoonlijk van sfeer, nog steeds vlot maar toch ook net dat tikkeltje meer au sérieux. Één constante is er in elk geval wel altijd: koffie, en in het geval van de zanger: Strepsils. Het was zonder twijfel een boeiende ervaring om tweemaal zo dicht bij een zoekende band te staan.

20150715_hunterstreetopnames_0099-as-Smart-Object-1

20150715_hunterstreetopnames_0117-as-Smart-Object-1

Kasper Mols

Midden vorige week is de helft van de groep voor drie weken naar Ijsland vertrokken voor een filmopdracht, dus gedurende die tijd staat het resterende gedeelte van de opnames op een lager pitje. Erg veel werk hebben ze daar niet meer aan, maar het zit hem uiteraard in de details. Daarna volgt nog het mixen, wat ze ook zelf zullen doen, enkel de mastering wordt uitbesteed. Na de paar weken Ijsland vermoed ik dat ze een sprintje zullen trekken richting de release van hun debuutsingle Gin. Ik kan je alvast vertellen dat het een oorwurm is, met een heer-lijke saxofoonsolo. Ik hou je in elk geval op de hoogte.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

5 reacties

  1. Pingback: Premiere: HunterStreet – Gin | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?