Audio

Oh Wonder – Landslide, White Blood & Livewire

Oh Wonder

Tegen de gewoonte in, is het ondertussen drie maand geleden dat je nog eens een Oh Wonder update van me kreeg. Het einde van mijn stage en deadlines hadden daar een stokje tussen gestoken. Ondertussen is dit allemaal definitief (yay!) achter de rug (tijd om werk te zoeken, ook yay) en heeft het duo gisteren weerom een nieuw nummer aan de wereld voorgesteld. Het heet Landslide, en ik stel het  samen met z’n twee voorgangers graag aan je voor.

Oh Wonder - Landslide artwork

Landslide dus, de beginnoten doen vermoeden dat we een zomers deuntje op ons bord gaan krijgen, maar uiteindelijk blijft het eerder ingetogen van aard. Maar fijn, dat is het wel, zeker als je de lyrics eens aandachtig beluistert. “This song is for all the broken hearts, lost souls and missed opportunities” zegt het duo er zelf over. Een beetje melig, maar af en toe val ik daar wel voor, zeker als het in zo’n mooi melodisch jasje zit als bij dit nummer.

Ondertussen heeft Oh Wonder ook z’n gelijknamige debuutplaat aangekondigd, die op 4 september zal verschijnen. Later dit jaar komen ze ook nog toeren in Europa, vermoedelijk ook in België, maar die data moeten nog worden bevestigd. White Blood wordt vermoedelijk het meest zwaar beladen lied van het album. Het artwork bevat een foto van een hersentumor van één van hun fans. De tekst van het lied ging initieel ook over kanker, maar evolueerde uiteindelijk in een zoektocht naar de immuniteit voor ziektes en alles wat ons bang maakt, zowel fysiek als mentaal. Een oprecht pakkend nummer. Het staat jammer genoeg niet meer op Soundcloud, maar je kan ‘m wel beluisteren via Deezer/Spotify.

De laatste song die ik vandaag bespreek, is Livewire. Een romantisch lied, dat ook een bijhorende videoclip kreeg. Gewoon bekijken, en dan weet je wel wat ook dit nummer zo bijzonder maakt.

Ik denk dat ik in de conclusie van dit artikel weinig anders kan doen dan even Hillydilly quoteren: “Does Oh Wonder ever make a bad song? No they do not.” Einde verhaal.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?