Audio

Ones to watch in 2015 – update

Ones To Watch - Mid 2015

Herinner je je deze blogpost nog? Ik schreef erin over acht artiesten die het volgend mij helemaal zouden maken in 2015. Nu we voorbij halfweg zijn, leek het me wel eens tijd om dit lijstje te evalueren. En uiteraard voeg ik op het einde graag enkele nieuwe veelbelovende artiesten en bands toe.

Wat wel te verwachten viel, is dat niet iedereen in tussentijd evenveel van zich heeft laten horen. Ik leg dus even de focus op de groepen en muzikanten die dit wel gedaan hebben.

Oh Wonder

Oh Wonder

Credit: Mike Lee Thomas

Als er één band in deze lijst de hoofdvogel op vlak van groei afschiet, dan is het Oh Wonder wel. Ondertussen heeft dit duo 11 nummers uitgebracht en een platencontract bij Caroline op zak. Hun debuutplaat verschijnt op 4 september en op 17 september gaan mijn beste en ik hen live zien in Londen. Oh Wonder gaat internationaal potten breken, en daar wil ik ondertussen al een serieuze som geld op zetten.

Låpsley

Lapsley

Credit: Harvey Pearson

Deze dame heeft sinds haar Understudy EP nog geen nieuwe muziek uitgebracht, maar dat ze ermee bezig is, weten we zeker. We zagen haar in mei live aan het werk in de Botanique en concludeerden daar dat er ons nog heel wat moois te wachten staat. Haar potentieel heeft ze al meermaals bewezen, nu is het vooral uitkijken naar haar volgende move.

FYFE

FYFE

Z’n debuutplaat Control bracht hij uit in maart, en sindsdien is het weer wat stiller geworden rond FYFE. Desondanks vind ik het een fijn album, dat zonder twijfel meer aandacht verdient dan het reeds kreeg. Echt groot en beroemd zie ik deze jongeman dit jaar niet meer te worden, maar talent heeft ‘ie zeker wel.

Shura

Shura

Deze Britse is ook iemand die uitstekend bezig is. Haar meest recente wapenfeit heet White Light, een magistraal zeven minuten lang durend lied, dat bij wijlen (de intro!) aan London Grammar doet denken. De song is het meest tekende staaltje van haar kunnen dat ze tot nog toe reeds op de wereld los liet. Shura is momenteel druk bezig met het afwerken van haar debuutplaat, die hoogst waarschijnlijk dit jaar nog zal verschijnen. Ik kijk daar zo enorm hard naar uit.

Black Honey

Black Honey tour

De laatste groep die ik in mijn lijst aan het begin van dit jaar was dit viertal uit Brighton. Ondertussen hebben ze nog fijne singles zoals Madonna en Spinning Wheel gelost, waarmee ze onder meer airplay op BBC Radio 1 vergaarden. Afgelopen weekend speelden ze voor het eerst op het Europese vasteland in Rotterdam. Hun wereldverovering is in mijn ogen definitief ingezet.

Klo, La Plage en Iyes

Van deze drie bands/duo’s hebben we de laatste maanden niet zoveel gehoord. Van La Plage en Iyes weet ik 100% zeker dat ze aan nieuw werk bezig zijn, dat ik zeker in het najaar wel zie verschijnen. En ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in.

Rosie Lowe

Rosie Lowe 1

De afgelopen maanden tekende deze juffrouw zowel een platen- als een modellencontract. Over een mooie combinatie gesproken. Ze heeft het afgelopen jaar vaak in de studio gezeten, voor haar debuutalbum dat in het najaar verschijnt. Hierdoor moest ze begin dit jaar concerten afzeggen, waaronder het voorprogramma van Ry X in de Botanique. In oktober komt ze wel terug naar ons land, om haar plaat voor te stellen. Rosie Lowe maakt niet dé meest innoverende muziek van de laatste jaren, maar ze doet het wel net weer dat tikkeltje anders dan al de rest. En net daarom heb ik er het volste vertrouwen in dat het wel goed komt met haar carrière.

Once A Tree

Once A Tree

Een duo uit Canada met twee songs op het palmares, dat is Once A Tree. Een jaartje geleden bliezen ze mij van mijn sokken met de elektronische en duistere powersong Howling. Midden juni kregen we plots de opvolger Take Me op onze boterham, die hun muzikale kracht bevestigd. Ik ben echt enorm onder de indruk door de kleine acht minuten muziek die ze reeds aan de wereld lieten horen. Ik wil meer.

Al met al kan ik zeggen dat de artiesten die ik in de vorige ‘Ones to watch’ blogpost besprak, best goed bezig zijn. Allen timmeren ze druk aan hun weg in het muzieklandschap. Naast Rosie Lowe en Once A Tree zou ik nog wel enkele artiesten kunnen tippen, maar dat zouden eerder wilde gokken zijn en daar begin ik in dit artikel ook niet aan. Het volgende overzicht krijgt u vast begin 2016 van ons, geniet eerst maar van de festivalzomer 😉

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?