Audio

The Vaccines – English Graffiti

The Vaccines - English Graffiti artwork

Throwback naar Rock Werchter. Het was afgelopen zondag heerlijk warm op de wei en The Vaccines deden er nog tientallen graden bovenop met hun geweldig gitaarwerk. Het was niet de eerste keer dat de vrienden van de gitaar er stonden en het zal ook niet de laatste keer zijn. Ze zijn still in business, dat bewezen ze met hun jongste album English Graffiti.

De ultieme test voor mij om te weten wat ik van een album vind? Er in de auto naar luisteren. Vooral onderweg naar een belangrijke afspraak. Als ik denk aan hoe goed de muziek is, in plaats van aan de belangrijke afspraak, dan is het best geslaagd. The Vaccines hielden me grotendeels met mijn aandacht bij hun album.

Het is wonderlijk hoe muziek een invloed heeft op hoe we ons gedragen. Terwijl je luistert naar English Graffiti voel je je ergens op een festival in Groot-Brittannië met een lauwe pint in je hand. Persoonlijk voegde ik er in mijn fantasie nog een lederen vestje aan toe.

The Vaccines

Jay Jay Pistolet (a.k.a. Justin Young) en de zijnen startten in 2010 met The Vaccines. De band werd al snel vrij populair in het Verenigd Koninkrijk. Ze werden zelfs derde tijdens de wedstrijd BBC’s Sound of 2011. Vanaf toen ging het allemaal heel vlug voor de Britten. Japan en Europa lagen aan hun voeten.
What Did You Expect From The Vaccines,  hun debuutalbum, kwam uit in 2011 en kreeg relatief goede kritieken. The Guardian gaf het album drie sterren, NME gaf het een score van 8 op 10. Het werd een jaar later opgevolgd door het tweede album Come Of Age. Ook hierover verschilden recensenten van mening. The Guardian gaf opnieuw 3 sterren, NME en Clash gaven opnieuw een 8 op 10.

De fans moesten dit keer iets langer wachten op een nieuw album. Drie jaar na Come Of Age is de score op zowel NME als The Guardian op hetzelfde niveau gebleven. Met meer emotie en minder snerende gitaren klinken ze een tikje anders, maar drukken ze toch hun typische stempel op de muziek.

Het eerste nummer, Handsome, is de perfecte opener. De zomer in je hart, een lach op je gezicht en enige beweging in je lichaam zouden waarneembaar kunnen zijn. Dream Lover wordt op dit moment vrij vaak gedraaid op de radio, dus daar was het eerste meezingmoment al in die auto. The Vaccines zijn er in geslaagd om een authentieke klank te creëren met hun nieuwste album door meer gevoel in de muziek te steken. Volledig akkoord met The Guardian en NME: hun beste album tot nog toe.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?