Audio

Het beste album ooit, volgens Serena Verbon (Beautylab.nl)

FOB - Take This To Your Grave Artwork

Hier bij Twee Huizen Verder zijn we nieuwsgierige aagjes, die altijd op zoek zijn naar iets nieuws. Zo kwamen we op het idee om aan mensen die ons inspireren te vragen wat hun favoriete album ooit is. Deels omdat we dat graag van hen willen weten, maar ook omdat we onze horizonten graag verruimen. De tweede geïnterviewde in deze reeks is Serena Verbon. Haar blog Beautylab is één van de grootste in Nederland, en vind ik zelf steevast erg fijn om te lezen. 

Wat is jouw favoriete album ooit en wie heeft het gemaakt?
Serena: “Take This To Your Grave van Fall Out Boy

Waarom deze keuze?
S: “Ik vind alles aan deze plaat goed: de lyrics, de melodie. Ik vind de stem van Patrick Stump erg fijn en het zijn gewoon heerlijke emotionele ramplaten die ik keihard kan meezingen! Tegelijkertijd heeft het een soort nostalgie. Ik luisterde veel Fall Out Boy toen ik in Texas stage liep op mijn 21ste, en dat was een hele leuke tijd. Ik denk dus altijd met een fijn gevoel terug aan die tijd als ik FOB weer eens een keertje opzet.”

Hoe heb je de plaat leren kennen?
S: “In Texas reed ik in de auto en toen kwam ineens Sugar, We’re Going Down van FOB op de radio. Dat werd toen mijn lievelingsliedje. Ik heb me daarna verdiept in de band en ontdekte oudere CD’s die ik eigenlijk nog veel beter vond.”

Zag je de band ooit live aan het werk?
S: “Nee, echt zo jammer. En nu is hun muziekrichting veranderd dus als ik nu naar een optreden zou gaan zou dat niet zo vet zijn als wanneer ze alleen maar nummers van Take This To Your Grave zouden spelen.”

Van welke artiesten/bands ben je tegenwoordig nog fan?
S: “Niet echt fan, maar artiesten die vaak liedjes maken die ik leuk vind en waar ik graag naar een concert van zou gaan: Beyoncé, Rihanna, Lady Gaga, Sean Paul (treed hij nog op?!) en Justin Timberlake. En van Michael Jackson ben ik wel nog steeds groot fan, ook al is hij er helaas niet meer … Dat maakt me nog steeds wel eens verdrietig.”

Fall Out Boy is misschien niet direct de band die je op Twee Huizen Verder zou verwachten, maar geef hen dus zeker een kans! Wil je meer over Serena Verbon weten? Bezoek dan zeker haar blog.

Wat is jouw favoriete album ooit?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?