Audio

IYES – Part One EP

IYES - Part One EP Artwork

Het Britse duo IYES had tot juli dit jaar nog helemaal niets van nieuw werk uitgebracht. Toen ze op onze nationale feestdag So Crazy op de wereld loslieten, bleek dat wel meteen de eerste single van een EP te zijn die er gauw zat aan te komen. Sindsdien kwam er elke week een liedje bij en ondertussen is de volledige Part One EP te downloaden/streamen. Ik stel ‘m vandaag graag aan je voor.

Beginnen doen we dus met So Crazy. Een song met een lange en zweverige intro die een beetje los staat van de rest van het lied. Die klinkt behoorlijk vrolijk maar heeft een eerder duistere tekst. Het geluid van de band is iets anders en minder straightforward dan wat we gewend waren, maar voelt daardoor wel fris aan.

Over No Wonder had ik het reeds bij onze nieuwe favorieten van juni en juli. Dit is een heerlijke no-nonsense popsong waar je behoorlijk vrolijk van wordt. Geestige lyrics ook, waarin er geniaal wordt gerijmd met allerhande luxedingen.

IYES band

Deel 2 van de EP toont een kwetsbare kant die we nog niet eerder hoorden van IYES. No Love is nummer over een break-up, daar liegt de tekst niet om. Het is een mooie showcase voor de breekbare stem van Melis, waar ik wel fan van ben. Instrumentaal is het wel erg sober gehouden. Misschien iets té minimalistisch naar mijn smaak.

Lions ten slotte pakt het net wat beter aan. Ook een downtempo lied maar wel met een beat eronder en wat (gitaar)accenten hier en daar. Eerder geschikt voor een sombere dag dan een zomers exemplaar, maar past daardoor uitstekend bij het kwakkelweer van de afgelopen weken.

Kortom: zoals de naam impliceert, is de Part One EP van IYES niet hun laatste stukje nieuwe muziek. Het vervolg zit er zelfs vrij snel aan te komen, al staat er eerst nog een verhuis naar Berlijn in de steigers. Ik moet nog een beetje wennen aan de iets minder toegankelijke sound van het duo, maar ik geloof wel dat dit met het toekomstige materiaal helemaal in orde komt.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: IYES – Part Two EP | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?