Audio

Julio Bashmore – Knockin’ Boots (+ winactie!)

Julio Bashmore - Knockin' Boots Artwork

Toen ik in april het heerlijke nu-disco liedje Holding On hoorde was ik direct verkocht aan z’n zomerse vibe. Het bleek uit de hoed van de Britse producer Matt Walker, alias Julio Bashmore, te komen in samenwerking met singer-songwriter Sam Dew. Ondertussen heeft Julio, die jullie misschien ook kennen van z’n bijdragen aan Jessie Ware’s debuutplaat, zijn eerste album uit. Het heet Knockin’ Boots en ik stel het vandaag graag aan je voor (en we hebben een fysiek exemplaar te geef!).

De openingsdans van deze plaat speelt zich af op een zwoele en romantische zomeravond, en neemt je meteen mee in een rit die het best wordt geconsumeerd met een cocktail in de hand. Vervolgens krijg je Holding On op je bord, die fijne single waar ik het zonet al over had. Hij klinkt een tikje retro maar past tegelijkertijd perfect bij de zomer van 2015. Iemand nog een deftige zomerhit -zonder Drank & Drugs– nodig?

Sam Dew is niet de enige vocalist op deze plaat. Ook BIXBY, J’Danna, Seven Davis Jr en Okmalumkoolkat hebben nummers ingezongen. Je merkt dat de songs met hun vocals meer poppy klinken dan die zonder, wat voor variatie zorgt. Let Me Be Your Weakness is zo’n mooi voorbeeld. BIXBY’s bijdrage maakt hier een erg catchy geheel van. De louter instrumentale liedjes zijn tevens prima geschikt om in clubs te draaien. Matt’s album spreekt op die manier een behoorlijk grote groep luisteraars aan.

In het sluitstuk van deze plaat zit de uiterst fijne combo van Simple Love en Kong. Twee nummers die overgoten zijn door dat relaxte zomerse sausje waar ik zo van hou. Dit is zowel dans- als wegdroommuziek en ik vind dat helemaal de maks.

Julio Bashmore

Credit: Rebecca Naen

Kortom: Julio had de release van Knockin’ Boots niet beter kunnen plannen dan in hartje zomer, want daar is deze plaat voor gemaakt. Een tijdloze schijf is het misschien niet, maar wel eentje die uitstekend past bij het hier en nu, en dat is voor mij meer dan voldoende. Wel jammer dat hij dit jaar niet op Pukkelpop staat, dat was sowieso een feestje geworden.

Goed nieuws, wij mogen (dankzij Walkie Talkie) een CD van dit album weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is onze Facebook pagina liken en een mailtje sturen met jouw naam en adres naar win(at)tweehuizenverder(dot)be. Deelnemen kan t.e.m. 31 augustus. Veel succes! (deelname enkel mogelijk met een adres in België of Nederland)

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?