Audio

MS MR – How Does It Feel

MS MR - How Does It Feel Artwork

MS MR (lees: Miz Mister) heeft geworpen. Het duo uit New York bracht in 2013 haar eerste album Secondhand Rapture uit. Een duister sfeertje hing er in hun muziek. Dit jaar bewezen ze dat ze ook nog wat anders kunnen. How Does It Feel is een knap staaltje pop uit onverwachte hoek.

Lizzy Plapinger en Max Hershenow zijn de man en vrouw achter MS MR. Zij verzorgt de vocals en heeft een oranje haarkleur. Hij is producer en kreeg de look van een dandy aangemeten op de hoes van het nieuwste album, How Does It Feel.

Je kan je verwachtingen voor een album baseren op wat je al weet over een band. Bij MS MR verwachtte ik daardoor een album met dezelfde diepgang in de songteksten en dezelfde donkere sfeer als in de eerste lp. Maar het duo heeft zich met How Does It Feel opnieuw uitgevonden (en dat moet kunnen).

Met Painted heeft het album meteen een catchy opener. Lizzy heeft een erg herkenbaar stemgeluid dat ook werkt met een hoger aantal beats per minute. De nummers op deze plaat zijn nog steeds erg MS MR, ze zijn enkel meer op maat van het grote publiek geproducet. Ook wat de songteksten betreft, kan de gemiddelde pessimist zich nog steeds herkennen in de muziek. In Tripolar zingt Lizzy bijvoorbeeld “It’s the terrible truth that hurts the most, should I even stay?” Zowat alle nummers werden geschreven Lizzy zelf.

Over het algemeen heeft MS MR een heel goed resultaat neergezet. De verandering naar een andere vibe heeft het duo zeker goed gedaan. Ze bleven trouw aan zichzelf, maar sloegen toch een andere weg in. Dat ze daarbij een heel aangenaam album afleveren, is daarvan het vereeuwigde voorbeeld.

Op donderdag 12 november staat het duo in concertzaal Botanique in Brussel.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?