Artikel

Oordopjes op maat, bevalt dat?

Pluggerz oordopjes op maat

Oordopjes op maat. Het plan om die eens aan te schaffen, zat al jaren in mijn hoofd. Ik doe jaarlijks aardig wat concerten/festivals en bescherm mijn oren dan zeker tegen de luide muziek, maar +/- €150 voor gehoorbescherming op maat neertellen, was mij altijd net wat teveel. Toen Humo in juni een actie lanceerde om een stel oordopjes op maat van Pluggerz voor €80 te bestellen (minus nog eens €30 die je achteraf van de CM terug krijgt), kon ik niet snel genoeg een afspraak bij Aurilis maken.

Op 5 augustus haalde ik de dopjes bij het hoorcentrum af (waar ook een lektest werd uitgevoerd om de efficiëntie te controleren) en één dag later werden ze meteen aan een eerste test onderworpen, de Lokerse Feesten. Toen ik de dopjes eenmaal in had, de juiste beweging vergt wel een beetje oefening, kreeg ik al snel last van ontwenningsverschijnselen. Deze uitten zich op twee vlakken:

  1. Je voelt die dingen na enkele minuten niet meer zitten. Dat is uiteraard een positieve zaak, maar het niet regelmatig moeten voelen of ze nog juist zitten, doet wat gek.
  2. Bij het beluisteren van muziek krijg je niet meer het gevoel dit vanuit een aquarium te doen, zoals bij de meeste reguliere gehoorbescherming. De muziek klinkt gewoon goed en mooi zoals het moet zijn, maar minder luid. Ik kreeg dus het idee dat de dopjes niet goed werkten, maar het tegendeel werd meteen bewezen wanneer ik ze uit deed. Een fijne muziekbeleving zonder doof te worden, hoe geweldig is dat?

Na drie dagen Pukkelpop kan ik vertellen dat deze oordopjes ook bij frequent en lang dragen heerlijk zijn. Ik kan dus weinig anders dan het volgende concluderen: waarom heb ik hier nog niet eerder in geïnvesteerd? Goedkoop is het niet, maar als je uitrekent wat je als frequente concertganger jaarlijks aan iet-of-wat deftige ‘wegwerpdopjes’ uitgeeft, valt het wel te verantwoorden. Reken daar het comfort en de geluidsbeleving (je hoort nog perfect alle zang en instrumenten boven dreunende bassen) bij en je hebt een winnaar.

Dit is géén gesponsorde post, wel oprecht enthousiasme. Heb jij oordopjes op maat? Wat zijn jouw ervaringen?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: 4 jaar Twee Huizen Verder! | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?