Audio

Wastelands festival: onze tips

Wastelands Festival header

Zaterdag is het weer tijd voor het Wastelands festival in Gent. Het is de vierde editie van een festival dat op slechts enkele jaren de reputatie heeft vergaard om steevast veelbelovende artiesten te programmeren. Thomas en ik gaan erheen, en als voorbereiding heb ik de line-up bestudeerd en mijn favorieten uitgekozen. Omdat het weekend toch al een beetje in zicht is, deel ik ze vandaag graag met je.

Communions

Communions

Ik ben géén punk-meisje, maar een groep die met The Cure – achtig gitaarriffs aan komt zetten, kan mij wel krijgen. Toen ik Summer’s Oath van het Deense kwartet Communions hoorde, werd ik bijgevolg erg enthousiast. Ook de rest van hun gelijknamige nieuwste EP kan ik wel smaken, dit komt sowieso helemaal goed op Wastelands. De set van Communions is outdoor om 17u30.

Dan Bodan

Dan Bodan

Credit: Julia Burlingham

Door de annulatie van Blaze Kidd werd de Canadees Dan Bodan nog vrij laat aan de affiche toegevoegd. En dat vind ik helemaal niet erg. Zijn electro-pop songs kunnen zowel in de slaapkamer als de clubs werken, en dat maakt ze breed toegankelijk. Ik kende deze man voorheen enkel van naam, maar ben wel zeer blij dat ik nu ook zijn muziek heb leren kennen. Ik ben alvast benieuwd naar hoe alles in zijn set zal klinken. Het optreden van Dan Bodan is indoor om 18u30.

Jaakko Eino Kalevi

Jaakko Eino Kalevi

Ooit was hij tramchauffeur in Helsinki, maar nu is deze Fin een muzikant met een naam die ik niet goed kan uitspreken. Maar dat zijn details, want zijn muziek versta ik wel. Zijn gelijknamige debuutplaat die in juni verscheen, is een mooi staaltje glooiende pop, met funky accentjes hier en daar. Nu niet dé plaat van het jaar, maar ik vond het een fijne ontdekking. Ook wel iemand waarvan ik geloof dat hij het live beter nog net wat beter kan brengen dan in de studio, we zullen zien. De set van Jaakko Eino Kalevi is outdoor om 20u00.

Ook naar de Ier Rejjie Snow ben ik wel benieuwd, omdat hij mij onlangs aangenaam wist te verrassen met de zwoele R&B track All Around The World. Verder denk ik dat de artiesten iets minder mijn ding zijn, maar we gaan op ontdekking! #wastelands15

Ga jij ook naar het Wastelands festival?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Wastelands 2015 | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?