Artikel

Crammerock verslag – 4 september 2015

Crammerock 1

Na mijn eerste werkweek ooit, stond er vrijdagavond ontspanning op het programma. Dit in de vorm van Crammerock, het festival in mijn buurt waar ik al sinds jaar en dag een trouwe bezoeker van ben. Deze editie kozen we ervoor om één dag, vrijdag, te gaan met ondermeer Billie, Intergalactic Lovers, The Dandy Warhols en Arsenal op de line-up.

Toen we iets na zeven op de festivalsite arriveerden, was I Will I Swear aan de laatste minuten van z’n set bezig. Wij zijn niet meer gaan kijken, maar verbaasden ons wel over hoe stevig het geluid klonk dat uit de tent kwam (ik heb als beeld bij hen eerder rustige fluisterliedjes in mijn hoofd). Ik moet hen misschien toch eens op de planning zetten bij een volgende gelegenheid …

Crammerock 2

Na het verorberen van een portie, best lekkere, frietjes besloten wij om richting de kleinere clubtent te trekken voor de passage van Billie. Aangezien ik Give Me The Knife een fijn en catchy nummer vind, wou ik me graag laten verrassen door haar act. Deze viel echter jammer genoeg behoorlijk tegen. Haar dansmoves waren zonder twijfel in orde, maar de muziek klonk vlak en niet bepaald spannend of catchy zoals de gekende single. We zullen dus haar volgende release moeten afwachten om te horen of er toch meer potentieel in zit dan wat wij gisteren hoorden.

We wandelden dan maar naar de grote tent om in de verte nog een stukje Zornik mee te pikken. Hoewel hun muziek mijn ding niet is, riep het toch wat nostalgie naar mijn tienerjaren op. De mannen waren zich kostelijk aan het amuseren, en hun set klonk allesbehalve slecht. De papa liet nog weten dat hij de groep niet kende maar dat ze hem aangenaam hebben verrast.

Crammerock - Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers

Waar ik gisteravond het meeste naar uitkeek, was het optreden van Intergalactic Lovers. Het was ondertussen anderhalf jaar geleden dat ik hen nog eens aan het werk zag, en dat was toen (in de Arenbergschouwburg) echt wel een tof optreden. Hun set bevatte slechts één nieuw nummer, een goed overigens, maar niemand die daarvan wakker lag. Islands kon op een machtig meezing moment rekenen, en ook Shewolf kreeg (ongevraagd) heel wat bijval. De band had er duidelijk zin in, en speelde bijgevolg een strakke set. Intergalactic Lovers is voor mij zonder twijfel nog steeds één van de beste Belgische livebands.

Hierna was het de beurt aan The Dandy Warhols. De uit Amerika overgevlogen band maakt al muziek sinds 1992 en zijn bij het grote publiek (inclusief mij) vooral gekend met de hit Bohemian Like You. De psychedelische visuals op de achtergrond deden mijn beste en ik enorm denken aan de nineties versie van de grafiek die Tame Impala op Pukkelpop projecteerde. De muziek klonk dan weer erg vaak alsof ze ooit met net wat teveel hallucinerende middelen was geschreven. Hét publieksmoment kwam er, zoals verwacht, pas bij de bovengenoemde hit. Deze werd bovendien laat in de set gespeeld, waardoor al erg veel volk naar de andere kant van de tent (voor Triggerfinger) was opgeschoven. Een beetje een gemiste kans dus.

Crammerock - The Dandy Warhols

The Dandy Warhols

Omdat wij de drukte in de tent ondertussen dusdanig beu waren, trokken we na dit optreden naar buiten. Het is de eerste keer in zeven jaar Crammerock dat ik het zo op mijn heupen kreeg van de hoeveelheid volk. Ik ben niet lichtgeraakt op dat vlak, maar op een gegeven moment kregen wij de indruk dat een sardien in zijn blik meer ruimte had als wij in de tent. Het weer was hier uiteraard de voornaamste spelbreker (iedereen wou naar binnen) maar het festival zou zich hier dringend beter op moeten voorzien. De grenzen van de huidige opstelling zijn duidelijk bereikt. Oftewel gaat Crammerock op zoek naar een grotere locatie, of ze verkopen de volgende editie iets minder tickets. Dit was gewoon niet meer aangenaam.

Mijn vader liet nog weten dat hij ook Triggerfinger best oké vond, maar dat had ik wel verwacht. Op de ergernis van hierboven na hebben wij ons wel geamuseerd in Stekene. Crammerock blijft een festival dat mij nauw aan het hart ligt, dus ik keer de volgende editie waarschijnlijk wel weer. Al ben ik zeer benieuwd welke richting de organisatie nu uit zal gaan.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

Iets toe te voegen?