Audio

De vijf nieuwe favorieten van augustus

1 september. Een verdomd spannende dag voor mij, dat kan ik u op een blaadje geven. Vanaf vandaag sta ik bij de staat niet langer gekend als student, maar als werknemer die de wereld beetje bij beetje wat mooier probeert te maken. Goed nieuws dus, maar dat terzijde. Deze blogpost draait uiteraard rond nieuwe muziek. Meer bepaald rond vijf geweldige liedjes die ik de afgelopen maand leerde kennen. Let’s go!

CHINAH – We Go Back

CHINAH

Credit: Ursula Hessner Marcussen

De glansrollen deze maand gaan naar de synthesizer en de beats, zo ook bij het Deense trio CHINAH. Deze song is hun tweede ooit, en laat een knap staaltje slaapkamer R&B horen. Ik was meteen mee met dit vijf minuten durende klankenpalet, een veelbelovende groep!

S A I N T – Found

SAINT

Ook dit lied is de tweede release van een jonge groep of band uit de UK. Over de maker(s) weten we verder niets, maar dat hun sound betovert, dat staat als een paal boven water. Found is rustig, maar intrigeert door z’n speelse verzameling instrumentale en vocale geluiden.

Buscemi – Flowers

Buscemi

Deze Belg maakt misschien niet dé meest innovatieve dance-tunes, maar toch doen ze mij telkens wegdromen, zeker als ze zo zomers klinken als deze nieuwe single. De pure vocals en jazzy blazers maken van Flowers het perfecte nazomer deuntje, dat prima te consumeren valt met een cocktail in de hand.

Rosie Lowe – Worry Bout Us (Edit)

Rosie Lowe 1

Haar optreden in Trix werd jammer genoeg verplaatst naar maart volgend jaar (al betekent uitstel gelukkig geen afstel), maar Rosie Lowe liet ons deze maand wel een knap nieuw nummer horen. Deze versie, gemaakt in samenwerking met Machinedrum, is niet diegene die op haar album zal komen, al vind ik ‘m wel heel goed. De luchtige vocals zweven mooi boven de beats die duidelijk op de dansvloer mikken. Laat die plaat maar komen.

GRRL PAL – Kwler than U

GRRL PAL

Credit: Cody Roberts

Helemaal last-minute werd onze playlist nog aangepast, en dit dankzij de nieuwste worp van GRRL PAL. We schreven al eerder over dit fijne Australische duo en ook nu zijn ze er weer in geslaagd om een heerlijke popsong te schrijven. Kwler than U heeft zo’n, voor mij herkenbare, no-nonsense sound die erin gaat als zoete koek. Alvast wederom nieuwsgierig naar hun volgende move.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?