Audio

Kwabs – Love + War

Kwabs Love + War artwork

Kwabs, lieverd, ik steek mijn liefde voor jou niet onder stoelen of banken. Dus jouw album Love + War heb ik natuurlijk meteen beluisterd toen het beschikbaar was. De volledige evaluatie komt meteen, maar je krijgt alvast een sticker en mag een bank vooruit. 

Wat. Een. Start. Kwabs’ album begint met een catchy, soulful nummer zoals alleen hij het kan. Love + War is ook meteen de titelsong van het album waar fans al minstens een jaar op wachten. Dit is de eerste plaat van de Ghanees-Britse soulzanger en tijdens zijn optreden in april in de Botanique gaf hij het publiek al een voorsmaakje van zijn nieuw materiaal. Toen voelde ik dat zijn muziek ook live werkt. Kwabs, die tijdens dat optreden af en toe thee slurpte uit een archetypisch Brits kopje, werkte voor dit album samen met SOHN. Het was niet de eerste keer dat SOHN en Kwabs de handen in elkaar sloegen en je weet wat ze zeggen hè? Never change a winning team.

Kwabs 1

De opbouw van het album zit alvast goed. Vijf aanstekelijke, dansbare nummers volgen elkaar op en dan is het tijd voor een rustiger intermezzo met Perfect Ruin. Een nummer dat kippenvel garandeert en muzikaal een pareltje is. Forgiven heeft dan weer de kracht om kippenvel te doen verdwijnen met een fantastische rol voor de backing vocals.

In Father Figure wordt Kwabs vrij persoonlijk. Met lyrics als ‘I just need a tender embrace’ bezingt hij hoe hij zich voelt bij opgroeien zonder zijn biologische ouders in de buurt. Cheating On Me is de perfecte afsluiter voor het album. Het is ook één van de meer persoonlijke nummers voor Kwabs en op het einde van het nummer heb je echt het gevoel dat je iets verwerkt hebt. Prachtig.

Kwabs heeft een heel mooi jaar achter de rug. Hij stond op de shortlist voor BBC’s sound of 2015, werkte mee aan een track voor het nieuwe album van Disclosure, had 200 miljoen luisteraars voor zijn nummer Walk op Soundcloud en daar komt nu zijn debuutalbum bij. Een verzameling van nummers die soms erg persoonlijk zijn voor de zanger en die muzikaal erg sterk in elkaar zitten. Kwabs kreeg van The Guardian een eigen muziekgenre toegewezen: Synth&B, een prestatie op zich, en doet dat genre alle eer aan met zijn soulstem en elektronische muziek. Een prachtig debuutalbum waar Kwabs terecht trots op mag zijn. Waw.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Disclosure – Caracal | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?