Audio

Premiere: HunterStreet – Gin

HunterStreet - Gin artwork

Deze zomer kwam ik voor het eerst in aanraking met HunterStreet, de indie-funk band van vier jonge mannen uit België en Nederland. Ik dook met hen mee in de studio, om een fotoreportage te maken van hoe het er bij een opnameproces aan toe gaat. Begin september trok ik opnieuw met hen op pad, ditmaal richting een natuurgebied, om de bandfoto’s te schieten (waarvan je er hieronder eentje ziet). Vandaag is hun moment écht gekomen, want ze brengen hun eerste single uit. Hij heet Gin, en past perfect bij de nazomer.

De heren van deze band zijn ambitieus, ze hebben namelijk de afgelopen achttien maanden een volledig debuutalbum bij elkaar geschreven én opgenomen. Ze staan dus te trappelen om al dit werk aan de wereld voor te stellen.

HunterStreet band

Gin is het meest recent geschreven nummer van de plaat. Zanger Rutger-Jan deed dit gedurende zijn verblijf van een half jaar in New York. Hij nam z’n nieuwe leefwereld in zich op en integreerde deze in de lyrics. Ondertussen werkten de andere bandleden aan de melodie. Eens terug verenigd, trokken ze de studio in om vast te stellen dat het gitaarriff volledig met de tekst klikte.

Naast het audiogedeelte besloot de band om ook hun videoclip zelf op te nemen (geen vreemde beslissing, als de helft van je groep iets met film doet). Het resultaat is een puik staaltje fascinerende video waar de groep vast veel opruimwerk aan had achteraf.

Kortom: wat mij betreft ligt de toekomst voor HunterStreet wijd open. Ze beschikken over een toffe sound en hebben met Gin een erg fijne nazomer single uitgebracht. Laat de rest van die plaat maar komen, the hunt is open.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?