Audio

Banoffee – Do I Make You Nervous? EP

Banoffee - Do I Make You Nervous? EP artwork

Samen met vele andere muziekbloggers- en liefhebbers vraag ik mij al geruime tijd af waarom de Australische Banoffee nog steeds niet is doorgebroken. Met haar titelloze debuut EP bewees ze vorig jaar over meer dan voldoende potentieel te beschikken. Onlangs bracht ze haar tweede EP, Do I Make You Nervous?, uit. Zal ze hiermee wel het grote publiek bereiken?

De hit met radiopotentieel is zonder twijfel de opener With Her. We kregen dit lied al een tijdje geleden te horen en na één luisterbeurt zat het vast in m’n hoofd. Niet buitensporig uitbundig, wel dansbaar en vooral draaiende rond een erg catchy refrein. Ik ben hier fan van.

Vervolgens gaan we de meer experimentele en iets minder toegankelijke toer op. I’m Not Sorry heeft het voordeel van een wijze beat mee te hebben die aardig wat ritme aan het nummer geeft. Verder wordt er aardig gespeeld met vocale effecten en elektronische accentjes. Een lied dat enkele luisterbeurten nodig heeft, maar dan ook wel blijft hangen.

Banoffee

Credit: Freya Esders

Over de overige drie songs weet ik minder goed wat ik moet denken. Oceans is een meanderende soundscape met vocals die niet echt goed weet wat ‘ie wilt. Slecht is het zeker niet, ik vat het gewoon (nog?) niet helemaal. Body Suit is een staaltje sobere r&b dat een goede basis heeft maar wat extra pit mist. Afsluiter Fall Fast doet het iets beter dankzij de meer dynamische vocals en beat, al blijft het niet bij.

Kortom: na de release van het enorm sterke With Her had ik hoge verwachtingen voor deze EP. Zoals je waarschijnlijk begrepen hebt, valt hij mij wat tegen. De basis is solide maar in plaats van de uitdaging aan te gaan en wat ‘zot’ te doen, is het resultaat grotendeels uitgedraaid in voorzichtige pogingen. Ik hoop dat Banoffee niet definitief voor deze richting kiest, dat zou ik namelijk spijtig vinden.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?