Audio

IYES – Part Two EP

IYES - Part Two artwork

Deze zomer vuurde het Britse duo IYES uit het niets plots wekelijks een songs op ons af, eind augustus resulteerde dit in de release van de Part One EP. Zoals die titel enigszins verraad, zou dit niet de laatste zijn. De Part Two EP werd enkele dagen geleden op de wereld losgelaten, en ik stel ‘m graag aan je voor.

Starten doen we met Lessons. Wat. Een. Nummer. Een heerlijke popsong die voortdurend balanceert tussen vrolijkheid en melancholie, met een pianosolo als zomerse twist. IYES slaagt erin om net niet datgene te maken dat je al teveel gehoord hebt, maar iets fris. Dit stond hier al tientallen keren op repeat, luister ernaar en je zal begrijpen waarom.

Bij Gone draaien we de meer serieuze afslag in. Dit is een nummer waar ik niet meteen aan verkocht was. Desondanks steekt het wel prima in elkaar, en zijn er mooie lyrics op gebouwd. Ondertussen vind ik het wel goed, het had gewoon wat tijd nodig.

IYES band

Wat was ik blij toen ik Toys op de tracklist van de EP zag staan! De demo hiervan is ondertussen anderhalf jaar oud, en het is nog steeds één van mijn favoriete IYES liedjes ooit. Het catchy refrein bevat lyricsgewijs een aardige portie ergernis, maar wordt toch rustig gezongen. Vooral eens goed luisteren naar de tekst dus, en dan meezingen.

Als laatste krijgen we Beautiful Mess op ons bord. Een dromerig lied met een niet volledig vreemde boodschap. Veel woorden worden er eigenlijk niet aan vuil gemaakt, al zeggen ze samen met de instrumental meer dan genoeg.

Kortom: IYES is er wederom in geslaagd om mij aangenaam te verrassen met hun muziek. Ik blijf erbij dat ze een soort popmuziek maken die niet per se de meest innovatieve ooit is, maar wel anders dan de rest. Dat plaatst hen in een veelbelovende positie. Ik hoop oprecht dat ’t hen spoedig lukt om écht door te breken, dat zou niet meer dan verdiend zijn.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?