Audio

Kelela – Hallucinogen EP

Kelela – Hallucinogen EP artwork

Kelela is één van die namen die je hoort wanneer het gaat over vernieuwers in de hedendaagse muziek. Met haar debuutalbum Cut 4 Me maakte ze in 2013 al behoorlijk wat indruk op muziekrecensenten. Twee jaar later komt ze met nieuwe muziek. Haar Hallucinogen EP is een sterk staaltje electro R&B. 

De EP zou oorspronkelijk in mei dit jaar uitkomen, maar de perfectionistische artieste verschoof de deadline nog een poos totdat de EP helemaal perfect aanvoelde voor haar. Kelela is een Amerikaanse met Ethiopische roots. Ze is 31 jaar en heeft al op heel wat internationale podia gestaan. Toen ze afgelopen vrijdag een Q&A deed op Facebook, over haar nieuwe EP, vertelde ze dat haar grote idool Beyoncé is. Het is altijd een geruststelling als een geniale artieste dezelfde idolen als ons, gewone burgers, blijkt te hebben.

Wat Kelela’s muziek zo speciaal maakt, is de sensualiteit. In haar Hallucinogen EP heeft ze heel veel emotie gestoken. Ze vertelde aan een fan via de Q&A op Facebook dat ze schrijft over ervaringen die herkenbaar zijn, maar moeilijk om over te praten. In een interview met The Fader ontleedt ze alle tracks.

Zowel op vlak van songteksten als op vlak van muziek zit deze EP super sterk in elkaar. Kelela werkte samen met een paar dezelfde producers als op haar vorig album. Rewind schreef ze bijvoorbeeld samen met Kingdom, een producer uit de stallen van Timbaland. Het is de enige uptempo track op de EP geworden. The High is mijn persoonlijke favoriet, omdat het de meest vooruitstrevende track is in mijn ogen. Ze gebruikt haar stem op een andere manier en ik houd ook van de bas die erin zit.

In de lente komt haar tweede album uit (als de eeuwige perfectionist het niet uitstelt, natuurlijk). Alweer iets om naar uit te kijken op muzikaal vlak volgend jaar!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?