Audio

Sea Moya – Twins EP

Sea Moya - Twins EP artwork

Wanneer ik in maart de debuutsingle, Do Things, van Sea Moya te horen kreeg, was ik snel verkocht. De eclectische mengeling van genres, gedoopt in een zomers sausje, zorgde ervoor dat dit lied dagen door mijn hoofd spookte. Vandaag verschijnt eindelijk de debuut EP van dit Duitse Trio, Twins. En alvast een kleine spoiler: ‘ie klinkt niet verkeerd.

De drie bandleden kennen elkaar al een tijdje. Hun eerste ontmoeting vond plaats op school, later startten ze een eigen groep, om daar nog later mee te kappen en opnieuw te beginnen als Sea Moya. Bij het genre psychedelische muziek, denken we met z’n allen gauw aan de heren van Tame Impala. Het zijn beiden zeker groepen die in dezelfde vijver zwemmen. Toch zijn ze meer dan verschillend genoeg.

Do Things is zonder twijfel het meest uitbundige en geschifte nummer van de EP. De instrumental zit vol met kleine accentjes en uitspattingen. De vocals verkennen op hun beurt alle hoeken van het spectrum. Puur, maar net zozeer stevig vervormd. Alles samen vormt dit de eclectische cocktail waar ik eerder over sprak, en hij smaakt lekker.

Sea Moya band

Ook Slow Down gooit het over een aanstekelijke boeg. De melodie van dit lied deed me denken aan de sound van Oso Leone. Zij hanteren eenzelfde sobere instrumentatie, aangevuld met net voldoende stemgeluid. Niet te veel, maar ook niet te weinig.

Herkenning en een glimlach op mijn gezicht volgden bij het beluisteren van Dinosaur Room. Bij deze een vuistje voor iedereen die ooit dagen aan een stuk Rollercoaster Tycoon 3 speelde. Verder past deze song perfect bij een lome en rustige zomerdag, het doet mijn gedachten in elk geval afdwalen.

Helemaal in staar-modus ga ik ten slotte bij Golden. Een dagdroomlied tout court, met enkele heerlijke piano details. Twins heeft een gelijkaardig effect, maar met een meer elektronische invalshoek.

Kortom: wat mij betreft, laat Sea Moya vandaag een erg geslaagde debuut EP op de wereld los. Een herkenbaar geluid, dat toch fris klinkt door de juiste accenten hier en daar. Ik weet in elk geval waar ik mij deze herfst muzikaal mee zal verwarmen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?