Audio

YellowStraps x Le Motel – Mellow

YellowStraps x Le Motel - Mellow artwork

Ik kan het mij eerlijk gezegd niet meer precies voor de geest halen, wanneer ik voor ’t eerst muziek van YellowStraps hoorde. Ik gok dat het anderhalf jaar geleden was, en het was de prachtige song Bruxelles, ma belle.. De liefde meteen was groot, ik werd betoverd door hun jazzy elektronische sound. Wat was ik blij toen ik hoorde dat ze de handen in elkaar zouden slaan met de Brusselse producer Le Motel om (eindelijk) een volledige plaat te maken (na de Whirlwind Romance EP, die in maart verscheen). Het resultaat van deze samenwerking heet Mellow, en ik ben er een klein beetje verliefd op.

De sound van deze groep in woorden gieten, is niet zo eenvoudig. Ze is rustig, maar zeker niet saai. Puur en instrumentaal, maar net zozeer elektronisch onderbouwd. Ik hoor klanken van Buscemi hier en daar, maar ook van het Brussels Jazz Orchestra.

Nummers die mij bij de eerste luisterbeurt bekend voor kwamen, waren Valium (verscheen eerder op de Music for Undays cd), Bruxelles, ma belle.. (reden, zie hierboven) en Hold Me Tight, omdat dit eventjes voor de release van Mellow door Red Bull Elektropedia al aan de wereld werd voorgesteld. Songs zoals Mirror Lake en Moa Fling zijn enkel van de erg aangename verrassingen op dit album.

Ik denk dat velen de muziek YellowStraps x Le Motel kunnen smaken, ik vind het vooral jammer dat er nog niet zoveel ruchtbaarheid aan werd gegeven. Ja, ze zijn ontdekt én vaak gedraaid door Lefto, maar ik ben ervan overtuigd dat ze ook een plaatsje in de reguliere playlist van enkele Vlaamse radiostations verdienen. Deze muziek is zo fijn en mooi gemaakt … telkens ik ernaar luister voel ik me een beetje op wereldreis. Een enorme aanrader om on the road te beluisteren. Eigenlijk gewoon een aanrader, luisteren maar.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

Iets toe te voegen?