Audio

Ardyn – Universe EP

Ardyn - Universe EP artwork

De debuutsingle Universe van het Britse broer-zus duo Ardyn veroorzaakte veel buzz in de blogwereld. De eerste paar luisterbeurten begreep ik niet volledig waarom, de sound van het nummer deed/doet mij nog steeds teveel aan Intergalactic Lovers denken. Niet zoveel later bracht het duo echter Help Me On My Way uit. Een beeldschoon lied dat mij wél meteen bij de keel greep. Vandaag verschijnt hun debuut EP, en ik stel ‘m graag aan je voor.

De Universe EP telt vier nummers, waarvan het gelijknamige het eerste is. Zonder twijfel een mooie opener, al ben ik er niet integraal fan van vanwege bovengenoemde reden. Bij Help Me On My Way is dat wel het geval, een lied dat in het rustige straatje van Universe past, maar in het refrein een welgekomen punch mee krijgt dankzij de catchy beat.

Call Up is een piano-ballad. Doorgaans niet het soort muziek waar ik op val, maar ik moet toegeven dat dit toch wel een erg knap voorbeeld is. Een heerlijke samenwerking tussen hun beider stemmen voert permanent de hoofdtoon. Later in het nummer wordt er extra dynamiek toegevoegd dankzij de inval van gitaar en drums, deze zorgen ervoor dat het eerste gedeelte van het lied niet afstevent op een saai einde.

Het minst fan ben ik van hekkensluiter The Garden. Dit lied slaat net wat teveel door naar de treurige ballad zijde. Knap voor diegenen die het kunnen appreciëren, maar ik vind ‘t niet enorm spannend.

Kortom: Ardyn heeft, op het iets mindere laatste lied na, een mooie debuut EP op de wereld gezet. Dit is een duo met een internationale sound die ongetwijfeld veel potentieel heeft. Zou wel eens een kanshebber kunnen zijn voor de BBC Sound of 2016 lijst. Mark my words.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?