Audio

Claire – Raseiniai EP

CLAIRE - Raseiniai EP

Claire … die naam komt mij bekend voor? Het duurde eventjes vooraleer het me te binnen schoot dat deze Duitse band twee jaar geleden op het Glimps festival in Gent speelde. Ik was daar niet bij, maar de groep had toen wel mijn aandacht getrokken. Vandaag brengen ze een nieuwe EP uit, en hebben die lekker onuitspreekbaar Raseiniai genoemd. Ik stel ‘m graag aan je voor.

Claire is een vijftal uit München dat er al geruime tijd in slaagt om een aardig goede synthese van het genre synthpop (no pun intended) te maken. De EP start stevig, met de combo What We Are Made Of? en Calling Out. Zeker die tweede vind ik helemaal geweldig. Ook mijn broer haalde spontaan z’n dansmoves boven toen hij het nummer hoorde.

Met The Secret schakelen we een versnellinkje terug. Op dit punt begon ik na te denken of je de roots van deze band uit de muziek kan halen. Ik vind eerlijk gezegd van niet. Hun sound klinkt Europees, maar dat is eigenlijk het meest specifieke dat je geraakt. Een grote troef om ook internationaal potten te kunnen breken.

Claire band

Bij Open Arms kwam mijn vader meeluisteren, omdat de intro hem aan die van Adele’s nieuwste single (Hello) deed denken. Geen onterechte opmerking, al heeft het lied er verder weinig van weg. Het klinkt eerder sober, en beschikt over een arsenaal lage bassen. Iets minder poppy dan het voorgaande geweld wat je ongetwijfeld op een andere manier wakker schudt.

Nog net wat meer aan de treurige kant, bevindt zich Collider. Niet zo’n lied dat me echt bij blijft, al is het evenmin verkeerd. Het elektronische slotstuk is wel bijzonder krachtig. Stay With You begint kalm, maar blijft dat niet. Dit nummer is vooral een mooie showcase voor de mooie stem van zangeres Josie-Claire Bürkle. “Even if it’s all for nothing. I will stay with you.” Geen mens die daaraan zou durven twijfelen.

Kortom: Claire is nog steeds een veelbelovende band die zeker meer internationale erkenning verdient. Bovendien luidt de tagline van de Raseiniai EP ‘Original Motion Picture Soundtrack’. Bij deze muziek hoort namelijk een film. Ik ben er zelf nog niet in geslaagd om alle delen te bekijken, en het laatste is nog niet verschenen, maar het ziet er veelbelovend uit. Een wijs project, dat staat vast.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?